Prima pagină D:News

A fost fotografiata cea mai rara pisica din lume

Redactia Descopera.ro | 09.17.2009 | ● Vizualizări: 412
A fost fotografiata cea mai rara pisica din lume     no tags + zoom
Galerie foto (1)

In mijlocul junglelor impenetrabile din Uganda, o echipa de cercetatori americani a reusit sa fotografieze un exemplar de pisica aurie africana. Pana la acesta data exista doar o singura fotografie a acestei specii deosebite de felina.

Gary Aronsen, cercetator in cadrul prestigioasei Yale University, a reusit sa obtina trei fotografii ale pisicii aurii africane (Profelis aurata) cu ajutorul unei camere foto in infrarosu al carei declansator era camuflat sub o trapa pe care a calcat exemplarul in cauza. Cu toate ca fotografiile in infrarosu sunt alb-negre, imaginile obtinute au dezvaluit ca pisica aurie are de fapt o blana intunecata la culoare. Felina este atat de rara incat doar cativa cercetatori care studiaza padurile africane au reusit sa o vada in salbaticie. Un coleg al cercetatorului Aronsen a lucrat timp de ani de zile in Parcul National Kibale din Uganda, locatia unde au fost facute fotografiile, reusind sa vada pisica doar o singura data.

Studiile anterioare acestui moment s-au concentrat doar pe analiza resturilor fecale provenite de la pisica aurie africana.
" La ora actuala se cunosc foarte putine date despre pisica aurie africana, nu stim cu exactitate ce fel de habitat prefera, care sunt prazile sale etc. Este raspandita de-a lungul Africii ecuatoriale, dar este un animal singuratic, foarte dificil de observat. In ciuda numelui sau, culoarea blanii sale variaza considerabil si poate fi patata sau chiar neagra", declara profesorul Aronsen. Pisica aurie africana este o felina de talie medie, musculoasa, compacta si cu o lungime corporala de maxim 80 cm.

Sursa : BBCNews

CITESTE SI :