Prima pagină D:News

Cand te imbeti, devii mai vulnerabil la infectii

Redactia Descopera.ro | 09.18.2009 | ● Vizualizări: 199
Cand te imbeti, devii mai vulnerabil la infectii     medicina, alcool, sistem imunitar, infectie, citokina + zoom
Galerie foto (1)

Mahmureala nu e singura consecinta neplacuta a abuzului de alcool; betiile afecteaza si sistemul imunitar, slabindu-i puterea in fata atacurilor agentilor patogeni.

Un studiu - efectuat pe soareci, deocamdata - arata ca abuzul de alcool afecteaza producerea unor proteine numite citokine, cu rol important in functionarea sistemului imunitar.

Unele dintre citokine nu se afla "la datorie" in primele 24 de ore dupa un episod de betie. In schimb, creste nivelul unei anumite citokine, numita interleukina-10, care franeaza activitatea sistemului imunitar.

Concluzia cercetatorilor americani care au realizat studiul a fost ca, dupa un episod de abuz de alcool, riscul de infectie este crescut timp de cel putin 24 de ore, iar modificarile la nivel celular, care afecteaza functionarea sistemului imunitar, persista chiar si dupa ce alcoolul a fost eliminat din organism.

Sursa: BBC

Citeste astazi, in cadrul maratonului DESCOPERA SECRETELE MAFIEI despre victoria caracatitei mafiote si asasinarea generalului Dalla Chiesa.

CITESTE SI: