Prima pagină D:News

Cand te imbeti, devii mai vulnerabil la infectii

09.18.2009 | ● Vizualizări: 322
Cand te imbeti, devii mai vulnerabil la infectii     medicina, alcool, sistem imunitar, infectie, citokina + zoom
Galerie foto (1)

Mahmureala nu e singura consecinta neplacuta a abuzului de alcool; betiile afecteaza si sistemul imunitar, slabindu-i puterea in fata atacurilor agentilor patogeni.

Un studiu - efectuat pe soareci, deocamdata - arata ca abuzul dealcool afecteaza producerea unor proteine numite citokine, cu rolimportant in functionarea sistemului imunitar.

Unele dintre citokine nu se afla "la datorie" in primele 24 deore dupa un episod de betie. In schimb, creste nivelul unei anumitecitokine, numita interleukina-10, care franeaza activitateasistemului imunitar.

Concluzia cercetatorilor americani care au realizat studiul afost ca, dupa un episod de abuz de alcool, riscul de infectie estecrescut timp de cel putin 24 de ore, iar modificarile la nivelcelular, care afecteaza functionarea sistemului imunitar, persistachiar si dupa ce alcoolul a fost eliminat din organism.Sursa: BBC

Citeste astazi, in cadrul maratonului DESCOPERA SECRETELE MAFIEI despre victoria caracatitei mafiote si asasinarea generaluluiDalla Chiesa.

CITESTE SI: