Prima pagină D:News

Pasiunea britanicilor pentru super-pisici poate deveni periculoasa

Redactia Descopera.ro | 09.23.2009 | ● Vizualizări: 911
Pasiunea britanicilor pentru super-pisici poate deveni periculoasa     zoologie, animal, hibrid, pisica, pericol + zoom
Galerie foto (1)

Printre animalele “la moda” in Marea Britanie se numara hibrizii rezultati din incrucisarea unor pisici domestice cu specii de feline salbatice. Mai multe organizatii pentru protectia animalelor i-au avertizat pe britanici, prin intermediul presei, ca detinerea unor astfel de super-pisici poate pune in pericol alte animale de casa, fauna salbatica locala si chiar copiii.

Conform ziarului Daily Mail, interesul pentru achizitionarea unor asemenea animale, din import, e atat de mare, incat exista liste de asteptare care se intind pe sase luni, in ciuda faptului ca o astfel de felina poate costa pana la 6000 lire sterline (cca. 6.600 euro).

Dar aceste animale sunt mari si puternice (mult mai mari decat pisicile domestice) si au un temperament inca neimblanzit prin domesticire, astfel incat pot deveni periculoase.

Unul dintre cei mai populari hibrizi este cel numit Savannah, o incrucisare intre pisica domestica si serval (o felina salbatica din Africa). Un exemplar de Savannah poate atinge greutatea de 15 kg.

Sursa: The Register

Citeste Triunghiul de Aur, "Bermudele" heroinei, episodul de astazi al maratonului Descopera Secretele Mafiei!

CITESTE SI:

Tag-uri: zoologie | animal | hibrid | pisica | pericol