Prima pagină D:News

Pasiunea britanicilor pentru super-pisici poate deveni periculoasa

09.23.2009 | ● Vizualizări: 797
Pasiunea britanicilor pentru super-pisici poate deveni periculoasa     zoologie, animal, hibrid, pisica, pericol + zoom
Galerie foto (1)

Printre animalele “la moda” in Marea Britanie se numara hibrizii rezultati din incrucisarea unor pisici domestice cu specii de feline salbatice. Mai multe organizatii pentru protectia animalelor i-au avertizat pe britanici, prin intermediul presei, ca detinerea unor astfel de super-pisici poate pune in pericol alte animale de casa, fauna salbatica locala si chiar copiii.

Conform ziarului Daily Mail, interesul pentruachizitionarea unor asemenea animale, din import, e atat de mare,incat exista liste de asteptare care se intind pe sase luni, inciuda faptului ca o astfel de felina poate costa pana la 6000 liresterline (cca. 6.600 euro).

Dar aceste animale sunt mari si puternice (mult mai mari decatpisicile domestice) si au un temperament inca neimblanzit prindomesticire, astfel incat pot deveni periculoase.

Unul dintre cei mai populari hibrizi este cel numit Savannah, oincrucisare intre pisica domestica si serval (o felina salbaticadin Africa). Un exemplar de Savannah poate atinge greutatea de 15kg.Sursa: The Register

Citeste Triunghiul de Aur, "Bermudele"heroinei, episodul de astazi al maratonului Descopera SecreteleMafiei!

CITESTE SI:

Tag-uri: zoologie | animal | hibrid | pisica | pericol