Prima pagină D:News

Ce ar face da Vinci pe un iPhone?

09.23.2009 | ● Vizualizări: 277
Ce ar face da Vinci pe un iPhone?     SketchBook Mobile, App Store, Autodesk, iPhone, iPod, grafica + zoom
Galerie foto (1)

Autodesk a lansat SketchBook Mobile, o aplicatie in magazinul virtual al celor de la Apple, App Store, destinata realizarii desenelor si schitelor pe iPhone si iPod touch, care cuprinde unelte profesionale si sofisticate.

SketchBook Mobile este o aplicatie profesionala pentru desen sipictura ce ofera o gama completa de unelte pentru realizareaschitelor intr-o interfata prietenoasa, specifica iPhone si iPodtouch.

"Aplicatiile mobile sunt din ce in ce mai avansate, trecand pestegranita utilitarismului si a simplei distractii. Suntem incantatisa oferim in App Store o aplicatie utila atat inginerilorproiectanţi cat si comunitaţii artistilor creativi", a spus Robert"Buzz" Kross, senior vice president, Manufacturing Industry Groupal Autodesk.

Aplicatia SketchBook Mobile foloseste acelasi motor ca si programulsoftware pentru pictura si desen Autodesk SketchBook Pro, avandaproape aceeasi putere si functionalitate precum aplicatiadestinata computerelor de tip "desktop". Combinatia de unelte deinalta calitate (creioane digitale, stilouri, pensule, markere sispray-uri pentru pictat si interfata bazata pe gesturi, adaptatapentru artisti), permite utilizatorilor sa creeze o gama larga delucrari, de la schite executate rapid pana la desene profesionale.

Printre cele mai importante caracteristici ale aplicatieiSketchBook Mobile se regasesc:  • Layere. Desenele pot contine pana la saselayere.
  • Pensule. Programul vine cu 25 de pensule si unset complet de unelte de reglare personalizata a acestora.
  • Selectarea culorilor. Mostre de culoarereglabile si o paleta circulara de culori RGB ofera o gama virtualnelimitata de nuante.


"SketchBook Mobile este mai mult decat o aplicatie de desen sipictura, este o unealta pentru artistii si ilustratoriiprofesionisti. Cel mai important lucru este faptul ca uneltelesimuleaza sensibilitatea presiunii, atribuind fiecarei variabilelatime si transparenta, desenul realizat cu ajutorulechipamentelor mobile fiind astfel dus la un nivel superior",afirma Susan Murtaugh, artist grafician.

Aplicatia SketchBook Mobile este disponibila pentru iPhone si iPodtouch in App Store, la pretul de 2,99$, sau aici.

Citeste Triunghiul de Aur, "Bermudele" heroinei, episodul deastazi al maratonului Descopera Secretele Mafiei!

CITESTE SI: