Prima pagină D:News

Putin a inaugurat un centru de reabilitare pentru leoparzi

09.24.2009 | ● Vizualizări: 101
Putin a inaugurat un centru de reabilitare pentru leoparzi     no tags + zoom
Galerie foto (8)

Sambata, 19 septembrie, in Muntii Caucaz, primul ministru al Rusiei Vladimir Putin a inaugurat un centru de reabilitare a animalelor salbatice. Premierul moscovit a marcat momentul prin eliberarea simbolica – din custi in tarcuri amenajate in aer liber – a doua exemplare foarte rare de leopard.

Centrul, situat in localitatea Krasnaya Polyana de langa orasulSochi, cu deschidere la Marea Neagra, va reprezenta prima masura deprevenire a extinctiei leoparzilor vest-asiatici.

Unul dintre principalele obiective pe care noul stabilimenttrebuie sa le indeplineasca este repopularea cu leoparzi a MuntilorCaucaz de pe teritoriul Rusiei pe durata urmatorilor 10 pana la 15ani.Rarele feline se afla deja pe Lista Rosie a SpeciilorPericlitate, intocmita de Uniunea Internationala de Conservare aNaturii.

Mai exista in prezent cativa leoparzi vest-asiatici in Iran siin statele ex-sovietice Georgia, Azerbaijan si Turkmenistan.

Cei doi leoparzi au fost tranferati in Turkmenistan pe caleaaerului. Conform directorului din Rusia al organizatiei WorldWildlife Fund (WWF) Igor Chestin, capturarea mai multor leoparzidin Turkmenistan si Iran se afla pe ordinea de zi pentruinregimentarea lor in cadrul noului centru.

"Este un lucru foarte bun ca acest proiect se bucura de sprijininternational", a declarat Putin.

Sursa: Rianovosti

Citeste America de Sud, taramul sangeroaselorcarteluri, episodul de astazi al maratonuluiDescopera Secretele Mafiei!

CITESTE SI: