Prima pagină D:News

Costum traditional si MODA, un eveniment cu Adina NANU

09.24.2009 | ● Vizualizări: 103
Costum traditional si MODA, un eveniment cu Adina NANU     fundatia calea victoriei, atelier, Moda, costume, traditie + zoom
Galerie foto (1)

Fundatia Calea Victoriei & Clubul Taranului va invita in 30 septembrie, la ora 18:30, la o conferinta interactiva despre “Costumul traditional si moda” sustinuta de doamna Adina Nanu.

Aceasta prelegere ne va oferi o imagine inedita asuprainfluentelor reciproce dintre costumul traditional si modatimpului, in diverse tari din Europa si la noi. Vom discuta desprecum au circulat si cum s-au transformat anumite elemente alecostumului din antichitate, evul mediu, renastere si pina inperioada moderna si despre cum acestea a luat cele maisurprinzatoare forme sau au capatat noi semnificatii, pornind de lavechile rosturi.

Prezentarea va fi insotita de proiectii ale unor imagini decostume traditionale si costume din diverse epoci care vorexemplifica ideile prezentate de catre lector. Doamna Adina Nanupreda de peste 50 de ani cursuri de Istoria Artelor, IstoriaStilurilor si a Costumului la Universitatea Nationala de Arte siUniversitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica, dinBucuresti. A publicat peste 30 de volume despre arta, din careultimele sint Arta pe om (Editura Compania, 2001), Vezi? Comunicarea prin imagine (Editura Vizual, 2002) si "Arta, Stil,Costum"(Editura Noi Media Print, 2007). Acesta este primuleveniment din seria celor gazduite si organizate impreuna cu ClubulTaranului.

Data: miercuri 30 sept., 18:30
Taxa: 20 ron - adulti /15 ron - elevi, studenti
Loc: Clubul Taranului (MTR)
Inscrieri la contact@victoriei.ro
Mai multe informatii lawww.victoriei.ro