Prima pagină D:News

Este oficial: pe Luna exista apa!

Redactia Descopera.ro | 09.24.2009 | ● Vizualizări: 176
Este oficial: apa exista pe Luna!     no tags + zoom
Galerie foto (1)

O misiune pe Luna condusa de un echipaj uman va fi posibila in numai 20 de ani, dupa ce NASA a anuntat descoperirea unor cantitati considerabile de apa existente la suprafata selenara.

Descoperirea stiintifica a fost facuta de catre satelitul indian Chandrayaan-1, aflat intr-o lunga misiune de observare in jurul Lunii. In mod surprinzator, datele obtinute pana in prezent par sa sugereze ca apa continua sa se formeze pe Luna.

Sonda spatiala indiana a fost lansata pe orbita in luna octombrie a anului trecut. Inarmata cu cele mai moderne instrumente, aceasta a decolat inspre Luna, cu misiunea de a cauta urme ale apei la suprafata lunara. Atentia cercetatorilor s-a indreptat in mod special catre poli, insa nu mica le-a fost surpriza cand au descoperit urme ale pretiosului element chiar in zonele mai insorite ale satelitului terestru.

Oamenii de stiinta sunt de parere ca apa este captiva in moleculele de praf si materie care intra in componenta stratului de suprafata si ca, cel putin in teorie, de aici pot fi extrase cantitati suficiente de apa, necesare sustinerii vietii umane pe Luna.

Studii anterioare au sugerat o posibila existenta a apei sub forma de gheata in craterele din jurul polilor lunari, insa aceasta teorie nu a putut fi confirmata pana in prezent.

Sursa: Daily Mail

CITESTE SI:

Citeste America de Sud, taramul sangeroaselor carteluri, episodul de astazi al maratonului Descopera Secretele Mafiei!Tag-uri: Luna | misiune | apa | NASA | astronomie

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI