Prima pagină D:News

Este oficial: pe Luna exista apa!

09.24.2009 | ● Vizualizări: 141
Este oficial: apa exista pe Luna!     no tags + zoom
Galerie foto (1)

O misiune pe Luna condusa de un echipaj uman va fi posibila in numai 20 de ani, dupa ce NASA a anuntat descoperirea unor cantitati considerabile de apa existente la suprafata selenara.

Descoperirea stiintifica a fost facuta de catre satelitul indianChandrayaan-1, aflat intr-o lunga misiune de observare in jurulLunii. In mod surprinzator, datele obtinute pana in prezent par sasugereze ca apa continua sa se formeze pe Luna.

Sonda spatiala indiana a fost lansata pe orbita in luna octombrie aanului trecut. Inarmata cu cele mai moderne instrumente, aceasta adecolat inspre Luna, cu misiunea de a cauta urme ale apei lasuprafata lunara. Atentia cercetatorilor s-a indreptat in modspecial catre poli, insa nu mica le-a fost surpriza cand audescoperit urme ale pretiosului element chiar in zonele maiinsorite ale satelitului terestru.

Oamenii de stiinta sunt de parere ca apa este captiva in moleculelede praf si materie care intra in componenta stratului de suprafatasi ca, cel putin in teorie, de aici pot fi extrase cantitatisuficiente de apa, necesare sustinerii vietii umane pe Luna.

Studii anterioare au sugerat o posibila existenta a apei sub formade gheata in craterele din jurul polilor lunari, insa aceastateorie nu a putut fi confirmata pana in prezent.

Sursa: Daily Mail

CITESTE SI:

Citeste America de Sud, taramul sangeroaselorcarteluri, episodul de astazi al maratonuluiDescopera Secretele Mafiei!Tag-uri: Luna | misiune | apa | NASA | astronomie