Prima pagină D:News

Un nou record natal in Indonezia: bebelusul urias!

Redactia Descopera.ro | 09.25.2009 | ● Vizualizări: 355
Un nou record natal in Indonezia: bebelusul urias!     no tags + zoom
Galerie foto (1)

O femeie din Indonezia a dat nastere celui mai mare bebelus din istoria acestei tari, ridicand limita superioara a greutatii unui nou-nascut la spectaculoasa cifra de 8,7 kilograme.

Baietelul care nu a primit inca un nume este perfect sanatos, cu o greutate de 8,7 kilograme si cu o inaltime de 62 de centimetri. Din cauza dimensiunilor considerabile a sarcinii a fost necesara nasterea prin cezariana. Dr. Binsar Sitanggang, care a facut parte din echipa de medici, a declarat ca operatia nu a fost deloc usoara.
"Greutatea bebelusului a facut ca operatia sa fie foarte complicata, mai ales in momentul in care am reusit sa-l scoatem din pantecul mamei sale. Picioarele sale erau atat de mari!"

Cel mai probabil greutatea neobisnuita a copilului a fost cauzata de faptul ca mama sa, in varsta de 41 de ani, suferea de diabet. Explicatia medicala este simpla: daca nivelul de glucoza al mamei in timpul sarcinii este foarte ridicat, fatul primeste la randul sau prea multa glucoza, ceea ce ii provoaca o crestere in greutate mai mare decat media obisnuita.

Sursa: Sky News

Citeste Mafia din Caucaz, fratiile lupilor sangerosi, episodul de astazi al maratonului Descopera Secretele Mafiei.

CITESTE SI: