Prima pagină D:News

Un nou record natal in Indonezia: bebelusul urias!

09.25.2009 | ● Vizualizări: 303
Un nou record natal in Indonezia: bebelusul urias!     no tags + zoom
Galerie foto (1)

O femeie din Indonezia a dat nastere celui mai mare bebelus din istoria acestei tari, ridicand limita superioara a greutatii unui nou-nascut la spectaculoasa cifra de 8,7 kilograme.

Baietelul care nu a primit inca un nume este perfect sanatos, cuo greutate de 8,7 kilograme si cu o inaltime de 62 de centimetri.Din cauza dimensiunilor considerabile a sarcinii a fost necesaranasterea prin cezariana. Dr. Binsar Sitanggang, care a facut partedin echipa de medici, a declarat ca operatia nu a fost delocusoara.
"Greutatea bebelusului a facut ca operatia sa fie foartecomplicata, mai ales in momentul in care am reusit sa-l scoatem dinpantecul mamei sale. Picioarele sale erau atat de mari!"

Cel mai probabil greutatea neobisnuita a copilului a fost cauzatade faptul ca mama sa, in varsta de 41 de ani, suferea de diabet.Explicatia medicala este simpla: daca nivelul de glucoza al mameiin timpul sarcinii este foarte ridicat, fatul primeste la randulsau prea multa glucoza, ceea ce ii provoaca o crestere in greutatemai mare decat media obisnuita.

Sursa: Sky News

Citeste Mafia din Caucaz, fratiile lupilor sangerosi,episodul de astazi al maratonului Descopera Secretele Mafiei.

CITESTE SI: