Prima pagină D:News

Cum va arata lumea daca ramanem fara apa?

Redactia Descopera.ro | 09.28.2009 | ● Vizualizări: 270
Cum va arata lumea daca ramanem fara apa?     no tags + zoom
Galerie foto (2)

Potrivit lui Andrew Kudless, de la studio-ul de design si arhitectura Matsy din SUA, structurile hezagonale subterane bazate pe retinerea apei ar putea deveni “factorul fundamental in viitorele infrastructuri urbane.” El sustine ca a fost inspirat in aceasta premisa si de saga de romane SF Dune.

In faimoasa nuvela Dune din 1965 a lui Frank Herbert, autorul descrie o planeta care a intrat intr-un proces aproape complet de desertificare. Dune a fost denumita "prima nuvela de ecologie planetara" ce prezice o lume distopica (imaginatie negativa), lipsita de apa.

Fremenii, putinii supravietuitori ramasi ai acestei lumi ostile s-au retras din mediul dur de la suprafata in ceea ce ar putea fi considerate niste oaze subterane. Departe de a fi niste locatii idilice, aceste adaposturi, denumite "sietch", reprezinta un fel de banci subterane de stocare a apei. Lichidul vital inseamna bogatie in realitatea alternativa prezentata in poveste. Este conservat cu sfintenie, consumat rational si controlat, ascuns in secret si protejat.

"Imi place ideea. Si chiar mai mult imi place cum arata", a declarat arhitectul, autor al unor desene ce infatiseaza posibila lume a viitorului.

Sursa: Gizmodo

CITESTE SI: