Prima pagină D:News

Fii sanatos cu apa mai curata

Redactia Descopera.ro | 09.28.2009 | ● Vizualizări: 231
Fii sanatos cu apa mai curata     BASF, chimie, apa, purificarea apei, Lifestraw® Family, rasina rasina Ultrason E 6020 P + zoom
Galerie foto (3)

BASF, lider mondial in industria chimica, si compania elvetiana Vestergaard Frandsen au lansat un sistem inovator de purificare a apei, care foloseste membrane de filtrare concepute din materiale plastice de inalta calitate, Ultrason, pentru tratarea apei.

Conform informatiilor de la Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), 1,8 milioane de oameni mor in fiecare an din cauza afectiunilor intestinale, cum ar fi diareea. Peste un milliard de oameni din toate colturile lumii nu au acces la apa potabila.

Noul sistem portabil de purificare a apei LifeStraw® Family este capabil sa curete cel putin 18.000 de litri de apa, fara sa necesite curent electric, baterii si inlocuirea unor componente ale sistemului, anumite substante chimice sau piese tehnice complexe.

Lifestraw® Family, foloseste rasina Ultrason E 6020 P, o polietersulfona (PESU) de la BASF. Compania elvetiana este specializata in fabricarea de produse de prevenire a bolilor, in special pentru tarile in curs de dezvoltare.Sistemul LifeStraw® Family dispune de un design accesibil din plastic, care faciliteaza actiunea de filtrare instanta a unor cantitati importante de apa infestata in apa potabila, pentru comunitatile rurale sau familii. Cel mai important element din cadrul sistemului consta intr-un tub de plastic, cu o lungime de aproape 30 cm, care contine membrane de filtrare realizate din Ultrason E. Membranele asigura ultrafiltrarea, distrugand virusii si bacteriile din apa contaminata, care s-ar fi putut infiltra din rauri, lacuri sau din apa de ploaie adunata in butoaie sau in baltoace.

Performanta acestui sistem se datoreaza rasinei Ultrason E, care este recomandata in productia de membrane datorita caracteristicilor de filtrare perfect definite, cum ar fi dimensiunea porilor controlata cu exactitate. Folosind statia de purificare portabila, riscul de contaminare cu boli gastrointestinale din apa infestata este extrem de redus.

Apa purificata prin acest sistem a fost testata de Agentia de Protectie a Mediului din SUA (EPA) si declarata potabila. EPA, care apartine de Guvernul Federal american, este autoritatea care reglementeaza legislatia in domeniul mediului inconjurator.

Produsele pot fi usor si rapid transportate in cazul unor dezastre naturale. Vestergaard Frandsen a colaborat cu agentii nonguvernamentale pentru a distribui rapid produsele in mai 2008 cand regiunea Myanmar a fost devastata de ciclonul Nargis, iar China a fost lovita de cutremurul din august 2008.

CITESTE SI:

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI