Prima pagină D:News

Fii sanatos cu apa mai curata

09.28.2009 | ● Vizualizări: 254
Fii sanatos cu apa mai curata     BASF, chimie, apa, purificarea apei, Lifestraw® Family, rasina rasina Ultrason E 6020 P + zoom
Galerie foto (3)

BASF, lider mondial in industria chimica, si compania elvetiana Vestergaard Frandsen au lansat un sistem inovator de purificare a apei, care foloseste membrane de filtrare concepute din materiale plastice de inalta calitate, Ultrason, pentru tratarea apei.

Conform informatiilor de la Organizatia Mondiala a Sanatatii(OMS), 1,8 milioane de oameni mor in fiecare an din cauzaafectiunilor intestinale, cum ar fi diareea. Peste un milliard deoameni din toate colturile lumii nu au acces la apa potabila.

Noul sistem portabil de purificare a apei LifeStraw® Family estecapabil sa curete cel putin 18.000 de litri de apa, fara sanecesite curent electric, baterii si inlocuirea unor componente alesistemului, anumite substante chimice sau piese tehnicecomplexe.

Lifestraw® Family, foloseste rasina Ultrason E 6020 P, opolietersulfona (PESU) de la BASF. Compania elvetiana estespecializata in fabricarea de produse de prevenire a bolilor, inspecial pentru tarile in curs de dezvoltare.Sistemul LifeStraw® Family dispune de un design accesibil dinplastic, care faciliteaza actiunea de filtrare instanta a unorcantitati importante de apa infestata in apa potabila, pentrucomunitatile rurale sau familii. Cel mai important element dincadrul sistemului consta intr-un tub de plastic, cu o lungime deaproape 30 cm, care contine membrane de filtrare realizate dinUltrason E. Membranele asigura ultrafiltrarea, distrugand virusiisi bacteriile din apa contaminata, care s-ar fi putut infiltra dinrauri, lacuri sau din apa de ploaie adunata in butoaie sau inbaltoace.

Performanta acestui sistem se datoreaza rasinei Ultrason E, careeste recomandata in productia de membrane datoritacaracteristicilor de filtrare perfect definite, cum ar fidimensiunea porilor controlata cu exactitate. Folosind statia depurificare portabila, riscul de contaminare cu boligastrointestinale din apa infestata este extrem de redus.

Apa purificata prin acest sistem a fost testata de Agentia deProtectie a Mediului din SUA (EPA) si declarata potabila. EPA, careapartine de Guvernul Federal american, este autoritatea carereglementeaza legislatia in domeniul mediului inconjurator.

Produsele pot fi usor si rapid transportate in cazul unordezastre naturale. Vestergaard Frandsen a colaborat cu agentiinonguvernamentale pentru a distribui rapid produsele in mai 2008cand regiunea Myanmar a fost devastata de ciclonul Nargis, iarChina a fost lovita de cutremurul din august 2008.

CITESTE SI: