Prima pagină D:News

Mesajele subliminale: functioneaza doar cele negative

09.29.2009 | ● Vizualizări: 268
Mesajele subliminale: functioneaza doar cele negative     mesaje subliminale, inconstient, constiinta + zoom
Galerie foto (1)

Acele imagini care ii sunt propuse unui observator pentru o perioada de timp atat de scurta incat acesta nu le poate percepe constient sunt eficiente mai ales atunci cand vehiculeaza un continut negativ: au stabilit psihologii de la University College din Londra, in urma unui studiu.

Capacitatea imaginilor subliminale de a influenta persoanelecare le urmaresc face de ani buni obiectul unor discutii aprinse,mai ales in lumea publicitatii. Pana acum, mai multe studii auindicat faptul ca perceptia inconstienta a informatiilorsubliminale este in masura sa suscite o reactie emotionala, darrezultatele acestor cercetari au fost puse sub semnul intrebarii demetodologia utilizata, considerata destul de ambigua.

"S-au facut multe speculatii in jurul ipotezei ca persoanele potelabora mai mult sau mai putin inconstient informatii emotionalecum sunt imaginile, chipurile sau cuvintele, dar noi am demonstratin mod definitiv ca oamenii sunt mult mai atenti la mesajelenegative", a declarat Nilli Lavie, sefa echipei de cercetare. Inmod evident, exista un avantaj evolutiv in a raspunde rapid lainformatii cu valenta emotionala negativa, a mai precizatcercetatoarea.Citeste Corleone, Olimpul nasilor,episodul de astazi al maratonului Descopera SecreteleMafiei.

Sursa: Le Scienze

CITESTE SI: