Prima pagină D:News

Oaia care costa cat un Ferrari

Redactia Descopera.ro | 09.30.2009 | ● Vizualizări: 1430
Oaia care costa cat un Ferrari      oaie, bovine, animale, fertilitate + zoom
Galerie foto (1)

Probabil ca nu e genul de intrebare care sa va tina treji noaptea, dar v-ati intrebat vreodata cat poate costa o oaie? In Scotia, un exemplar din rasa Deveronvale Perfection a fost adjudecat la licitatie de un fermier la pretul de 231.000 lire sterline, echivalentul a 260.000 de euro.

Motivul pretului exorbitant este, potrivit presei britanice, inainte de toate, constitutia robusta a animalului, un berbec din rasa "Deveronvale Perfection". Oaia care pana astazi se putea mandri cu titlul de cea mai scumpa din lume a murit recent in Marea Britanie. Era tot un berbec, pe nume "Tophill Joe", celebru pentru fertilitatea lui: a fost cumparat in urma cu sase ani de un consortiu agrar la pretul de 150.000 de euro si a generat peste 1000 de miei (atat pe cale naturala, cat si in laborator), a caror valoare totala a fost estimata la un milion de euro.

Definit de-acum drept "oaia cea mai scumpa din lume", exemplarul de "Deveronvile Perfection" are in prezent opt luni si potrivit noului proprietar, un taran scotian pe nume Jimmy Douglas, va servi mai ales pentru reproducere. Deocamdata, cel care nu-si mai incape in piele de bucurie este insa fostul proprietar Graham Morrison: "Nu m-am gandit vreodata ca voi obtine o asemenea suma", a declarat el pentru BBC.

Sursa: Corriere della Sera

Citeste TOP 10 filme cu Mafia in rolul principal, episodul zilei din maratonul Descopera Secretele Mafiei.

CITESTE SI:

Tag-uri: oaie | bovine | animale | fertilitate | record