Prima pagină D:News

SOCANT! Baiatul decapitat intr-un accident oribil s-a vindecat spectaculos

09.30.2009 | ● Vizualizări: 968
SOCANT! Baiatul decapitat intr-un accident oribil s-a vindecat spectaculos     socant, accident, karting, decapitare, medicina, operatie + zoom
Galerie foto (2)

Un adolescent care a fost efectiv decapitat in urma unui cumplit accident ce a avut loc in timpul unei competitii de masini, a supravietuit accidentului care – conform medicilor – ar fi trebuit sa-l ucida si s-a vindecat miraculos.

In urma cu 2 ani, Chris Stewart, acum in varsta de 14 ani, asuferit o grava leziune, cunoscuta in limbajul de specialitate almedicilor drept "leziunea spanzuratilor", prin care capul i s-arupt efectiv de gat. Atunci, doctorii i-au dat sanse desupravietuire sub 5 %, inainte de a incepe o foarte riscantaoperatie prin care craniul i-a fost reconectat la maduva spinariisi coloana vertebrala prin placi si suruburi de titan.

In intreaga istorie a medicinei, se cunosc numai 6 cazuri deoameni care au supravietuit unei asemenea leziuni, iar Chris estesingurul care s-a vindecat complet si este capabil sa duca o viatanormala. Baiatul chiar s-a intors la marea sa pasiune care i-aprovocat accidentul, cursele de karting, in ciuda faptului caimediat dupa operatie doctorii erau convinsi ca Chris nu va mai fiin stare sa mearga vreodata.

"Initial am crezut ca nu mai are nicio sansa de supravietuire,apoi, dupa operatie, nu stiam daca va mai fi vreodata capabil samearga sau sa vorbeasca", declara unul dintre medicii de laSouthampton General Hospital, care l-au operat pe Chris. "Si-arevenit absolut miraculos".Chris avea 12 ani, cand s-a petrecut accidentul, si concuraintr-o competitie de karting pentru juniori. Era chiar in poleposition, cand a luat o curba cu viteza excesiv de mare si s-aizbit de parapeti, transformand masina intr-un ghem de fier.Echipei de descarcerare i-a luat 90 de minute sa-l scoata de acolo,timp in care un doctor i-a tinut capul nemiscat.

Daca capul i s-ar fi miscat chiar si un milimetru in timpuloperatiunii de salvare, Chris ar fi murit. Doctorii de laSouthampton General Hospital le-au spus parintilor lui Chris cabaiatul a suferit o decapitare interna, craniul fiindu-i separat degat, si ca singura sansa de supravietuire, extrem de scazuta, eracomplicata operatie. Parintii baiatului si-au dat acceptul pentruoperatie, iar Chris a supravietuit. Perioada de recuperare a duratpeste un an de zile, iar acum baiatul este perfect sanatos.

Sursa: Sunwaytuner

Citeste TOP 10 filme cu Mafia in rolul principal,episodul zilei din maratonul Descopera Secretele Mafiei.

CITESTE SI: