Prima pagină D:News

Tornade din sos de spaghete "preparate" de NVIDIA

09.30.2009 | ● Vizualizări: 228
Tornade din sos de spaghete "preparate" de NVIDIA     Cloudy With a Chance of Meatballs, NVIDIA Quadro, animatie 3D + zoom
Galerie foto (1)

Sony Pictures Imageworks a utilizat unitatile de procesare NVIDIA Quadro pentru a accelera productia animatiilor si efectelor vizuale pentru cel mai recent film animat "Cloudy With a Chance of Meatballs". Pelicula animata Sony “Cloudy With a Chance of Meatballs” se afla deja pe locul 1 in Box Office-ul de peste Ocean.

Disponibil pe marile ecrane din 18 septembrie (Romania: 27 noiembrie), noul film 3D animat a devenit favoritul box office-ului american, cu vanzari ce depasesc 60 milioane de dolari de la lansare, ceea ce il claseaza in prezent pe primul loc in Statele Unite. Pelicula "Cloudy With a Chance of Meatballs" continua sa surprinda publicul cu animatia sa revolutionara, prin utilizarea extinsa a efectelor vizuale create pe baza solutiilor profesionale de grafica NVIDIA Quadro.

Scena memorabila a "tornadei de spaghete" include elemente redate utilizand SPLAT, instrumentul de redare volumetrica al celor de la SPI, compatibil cu unitatea de procesare vizuala NVIDIA Quatro. Efectele atmosferice redate in SPLAT includ, pe langa elemente clasice precum nori de praf, foc si scantei, o premiera: sosul de tomate."Eficienta artistilor vizuali in utilizarea instrumentelor de animatie computerizata depinde in mare masura de viteza sistemului si de experienta utilizatorului", a explicat Rob Bredow, Chief Technical Officer, SPI. "Daca un artist poate reda de 10 ori mai multe iteratii ale unui efect in acelasi interval de timp, calitatea produsului finit va creste corespunzator." "Scopul nostru in ceea ce priveste unitatile de procesare vizuala NVIDIA Quatro si noile tehnologii pe care le integram este de a le face artistilor viata mai usoara, printr-o munca mai productiva," a adaugat Bredow. "Randarile care ar fi durat 45 de minute pe unitatea de procesare centrala au fost reduse la numai 20 de secunde prin sistemul bazat pe unitatea de procesare vizuala NVIDIA. Astfel, procesul creativ s-a transformat dintr-o corvoada intr-o placere."

Pe langa sistemul ce intergreaza unitatea de procesare vizuala, SPI a utilizat solutiile profesionale NVIDIA Quadro pe toate statiile de lucru ale artistilor vizuali. Puterea procesorului NVIDIA a permis previzualizarea in Maya Autodesk a unor scene bogate in informatii, redate in timp real, la o viteza de 24 cadre pe secunda, oferindu-le desenatorilor reprezentari mai clare ale muncii lor.

Citeste TOP 10 filme cu Mafia in rolul principal, episodul zilei din maratonul Descopera Secretele Mafiei.

CITESTE SI: