Prima pagină D:News

Cirque du Soleil face spectacol din spatiu

10.01.2009 | ● Vizualizări: 41
Cirque du Soleil face spectacol din spatiu     spatiu, statia spatiala internationala, astronauti + zoom
Galerie foto (1)

Guy Laliberte, fondatorul celebrei companii, a platit 35 de milioane de dolari pentru a calatori in spatiu la bordul Statiei Spatiale Internationale (ISS) si a realiza de-acolo un eveniment multimedia. Pe 9 octombrie, dupa miezul noptii, el si-a planificat o “transmisiune directa”, difuzata pe site-ul web al Fundatiei sale, concomitent cu un spectacol live realizat de artisti din 14 orase de pe planeta, la care vor participa, printre altii, U2, Peter Gabriel, Al Gore si Shakira.

Laliberte are 50 de ani, este acrobat profesionist si primulturist spatial canadian. "Calatoria mea - o misiune «poetico-sociala » -, va fi un eveniment multimedia, primul transmisdin Spatiu catre Pamant, la care vor participa artisti din toatalumea", a declarat seful Cirque du Soleil, care a ales ca tema amanifestarii situatia resurselor hidrice ale planetei.

Laliberte a "parasit" Terra pe 30 septembrie, la bordul unei naveteruse Soyuz de pe cosmodromul Baikonur din Kazakhstan, alaturi dedoi cosmonauti, americanul Jeff Williams si rusul Maxim Suraev,care insa vor ramane pe ISS pentru o misiune de lunga durata."Turistul" va ramane in spatiu doar 12 zile.

"Cu siguranta, acolo sus nu-mi voi putea face numarul de mancatorde foc, dar voi purta nasul rosu de clown si ii voi convinge si peceilalti astronauti sa-l poarte", a declarat acrobatul, precizandca nasul rosu reprezinta simbolul misiunii sale.

Sursa: La Repubblica

Citeste Traditiile mafiote italiene, legile nescrise alecrimei, episodul de astazi al maratonului Descopera Secretele Mafiei.CITESTE SI: