Prima pagină D:News

Dragonul de Komodo e originar din Australia

Redactia Descopera.ro | 10.01.2009 | ● Vizualizări: 613
Dragonul de Komodo e originar din Australia     zoologie, dragon, Komodo, fosila, Australia, Indonezia + zoom
Galerie foto (1)

O noua teorie contrazice ipoteza originii indoneziene a celei mai mari soparle din lume.

Multa vreme s-a crezut ca dragonul de Komodo este originar din insulele Indoneziei, dar fosile cu varsta de 300.000 de ani, descoperite in statul Queensland din Australia, sugereaza ca aceste continent ar fi fost locul de origine a speciei.

Conform teoriei emise de o echipa de cercetatori din Malaezia, Indonezia si Australia, care au studiat fosilele, dragonul de Komodo ar fi aparut in urma cu cca. 4 milioane de ani pe continentul australian, apoi a migrat spre vest, , colonizand insulele Indoneziei in urma cu 900.000 de ani, iar ulterior a disparut din Australia, supravietuind doar pe cateva insulite din arhipelagul indonezian.

Cauzele disparitiei sale din Australia nu sunt cunoscute; e posibil sa fi fost vorba despre o combinatie intre schimbarile climatice si influenta omului.Dragonul de Komodo este cea mai mare specie de soparla din lume, un exemplar adult putand ajunge la o lungime de 3 metri si o greutate de 70 kg.

Sursa: ABC

Citeste Traditiile mafiote italiene, legile nescrise ale crimei, episodul de astazi al maratonului Descopera Secretele Mafiei.

CITESTE SI: