Prima pagină D:News

Femeia fara puls

10.06.2009 | ● Vizualizări: 240
Femeia fara puls     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Nu este denumirea unui film horror avand in centrul atentiei vreo armata de zombi condusa de un personaj negativ feminin, ci un nou model de cyborg a carui inima in intregime mecanica denatureaza design-ul fundamental omenesc.

Inima Salinei Mohamed So'ot a fost inlocuita cu una in intregimeartificiala, dupa ce propriul ei muschi miocardic mai avea putin siintra in colaps, situatie letala pentru orice fiinta vie. Aspectulinteresant este ca noua inima a femeii nu mimeaza modelul clasic defunctionare cardiaca ci foloseste forte centrifuge pentru a pompain mod continuu sange in trupul purtatoarei. Acest lucru inseamnaca ea nu are puls.

Noua pompa fara puls este extrem de incitanta pentru futuristi,transumanisti si pentru toti aceia care cred in posibilitateaimbunatatirii constructiei umane. Noul dispozitiv este mai compactsi mai eficient decat modelele pulsatoare anterioare, precum si maidurabil datorita noului sistem de functionare. Iar ca un plusmajor, schimbarea aparatului uzat cu unul nou este doar un pic maidificila decat schimbarea bateriilor unui aparat electronic.

Ideea perfectionarii design-ului uman este remarcabila mai alespentru ca acum dispunem de tehnologia care sa permita acest lucru.De aceea, ne putem astepta in viitorul apropiat la o evolutie detipul om-masina. Mai ales acum, cand profesionistii din medicinaadmit ca modelul original al corpului uman ar necesita catevaimbunatatiri serioase.

Sursa: DailygalaxyCITESTE SI: