Prima pagină D:News

Bomboane din meduze – ultima moda japoneza

Redactia Descopera.ro | 10.07.2009 | ● Vizualizări: 224
Bomboane din meduze – ultima moda japoneza     no tags + zoom
Galerie foto (3)

Invazia meduzelor uriase, numite Nomura sau Ekizen, in apele care inconjoara Japonia, nu mai este de multa vreme o noutate si, cu atat mai mult, un eveniment linistitor pentru niponi. Monstrii care ating un diametru al cilindrului de circa 2 metri, o lungime a tentaculelor de peste 30 de metri si o greutate ce depaseste 220 de kilograme, au devastat, practic, locurile traditionale de pescuit si tind sa produca pagube inclusiv centralelor nucleare, punand in pericol viata a milioane de oameni.

Una dintre cele mai mari probleme intalnite de specialistii niponi a fost aceea a meduzelor care nu vroiau cu niciun chip sa dispara, si asta in ciuda numeroaselor tentative de a le ucide ale pescarilor si cercetatorilor. S-a descoperit, insa, ca, in momentul mortii, meduzele elimina milioane de de zigoti, dand nastere unei intregi generatii de monstri marini. Si cum Nomura nu sunt nici macar comestibile, problema era cu atat mai mare.



Rezolvarea a venit de la un grup de studenti japonezi de la Universitatea din Obama, grup care a descoperit ca meduzele uriase pot fi prelucrate si transformate intr-o pulbere fina. Aromatizata si trecuta prin mai multe procese chimice, aceasta poate fi introdusa cu succes in compozitia caramelelor, a bomboanelor si a biscuitilor. Si, chiar daca publicul nipon nu pare inca tentat de astfel de produse, producatorii din Tara Soarelui Rasare au anuntat deja aparitia jeleului de meduza, a untului si a sandwichurilor din aceleasi animale marine. Nu ramane decat ca japonezii sa se obisnuiasca cu bizarul gust de Nomura si sa sustina campania initiata de studentii Universitatii din Obama.



Sursa: Weird Asia News

CITESTE SI: