Prima pagină D:News

Calugarita care ucide pasari

Redactia Descopera.ro | 10.09.2009 | ● Vizualizări: 463
Calugarita care ucide pasari     no tags + zoom
Galerie foto (4)

Un ornitolog american amator care atasase in gradina casei sale o hranitoare artificiala cu zahar si suc de fructe pentru pasarile colibri a avut surpriza sa decopere sfarsitul tragic al unora dintre musafirii sai inaripati. Fotografiile sale au facut incojnurul lumii, aducand o noua dovada despre ferocitatea calugaritelor.

Atrasa de agitatia micilor pasari care pareau prazi usoare, o femela de calugarita (Mantis religiosa), a descoperit imediat cantina ambulanta a pasarilor colibri. Deloc deranjata de aparitia omului inarmat cu camera foto, mica dar ferocea insecta s-a pus rabdatoare la panda.

Orice pasare colibri care trecea prin raza de actiune a membrelor sale superioare, actionate precum o pereche de clesti mobili ce se deschid intr-o milisecunda, cadea invariabil victima comportamentului de pradator perfect.Ornitologul a reusit astfel sa surprinda in premiera imagini care demonstreaza ca nici macar viteza si mobilitatea extraordinara a unui colibri nu-l salveaza pe acesta de clestii necrutatori ai insectei cu nume pios.Sursa: Izismile


CITESTE SI :