Prima pagină D:News

Calugarita care ucide pasari

10.09.2009 | ● Vizualizări: 427
Calugarita care ucide pasari     no tags + zoom
Galerie foto (4)

Un ornitolog american amator care atasase in gradina casei sale o hranitoare artificiala cu zahar si suc de fructe pentru pasarile colibri a avut surpriza sa decopere sfarsitul tragic al unora dintre musafirii sai inaripati. Fotografiile sale au facut incojnurul lumii, aducand o noua dovada despre ferocitatea calugaritelor.

Atrasa de agitatia micilor pasari care pareau prazi usoare, ofemela de calugarita (Mantis religiosa), a descoperit imediatcantina ambulanta a pasarilor colibri. Deloc deranjata de aparitiaomului inarmat cu camera foto, mica dar ferocea insecta s-a pusrabdatoare la panda.

Orice pasare colibri care trecea prin raza de actiune amembrelor sale superioare, actionate precum o pereche de clestimobili ce se deschid intr-o milisecunda, cadea invariabil victimacomportamentului de pradator perfect.

Ornitologul a reusit astfel sa surprinda in premiera imagini caredemonstreaza ca nici macar viteza si mobilitatea extraordinara aunui colibri nu-l salveaza pe acesta de clestii necrutatori aiinsectei cu nume pios.Sursa: Izismile


CITESTE SI :