Prima pagină D:News

Scara-pian incurajeaza calatorii sa renunte la scarile rulante

10.11.2009 | ● Vizualizări: 405
Scara-pian incurajeaza calatorii sa renunte la scarile rulante     muzica, constructii, scara, pian, distractie, metrou, scara rulanta + zoom
Galerie foto (1)

Intr-una dintre statiile metroului din Stockolm, Suedia, firma Volkswagen a transformat o scara obisnuita intr-un urias pian. Multi pasageri au renuntat la confortul scarii rulante alaturate pentru a incerca treptele muzicale.

Transformarea a fost savarsita intr-o singura noapte: sub trepteau fost montate circuite electrice datorita carora scara devine unpian gigantic, asemanator celui cu care se joaca Tom Hanks infilmul Big. Apasarea produsa de pasi pe fiecare treapta produce onota muzicala.

Drept consecinta, numarul celor care urca si coboara pe scara acrescut cu 66%, unii pasageri amuzandu-se minute in sir inincercarea de a produce o melodie.Proiectul se inscrie in sfera a ceea ce compania Volkswagennumeste "teoria distractiei": comportamentul oamenilor poate fiimbunatatit in mod eficient daca folosesti metode care sa-iamuze.

Compania a anuntat ca va lansa in curand un website numitthefuntheory.com,care va prezenta diverse astfel de procedee de imbunatatire acomportamentului.

Sursa: Mail Online

CITESTE SI: