Prima pagină D:News

Este posibil sa nu mai fim loviti de asteroidul Apophis

10.12.2009 | ● Vizualizări: 224
Este posibil sa nu mai fim loviti de asteroidul Apophis     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Recalcularea recenta a traiectoriei si caracteristicilor asteroidului Apophis i-a condus pe specialisti la concluzia ca sansele presupusei coliziuni care ar putea avea loc in anul 2029 intre acesta si planeta noastra, sunt, de fapt, foarte reduse.

Masuratorile initiale au pozitionat scenariul unei acrosaridintre Pamant si corpul cosmic aflat in deriva intr-o zona aprobabilitatilor de unu la 45.000; estimarile revizuite restrangacum aceasta eventualitate apocaliptica la numai o sansa din250.000.

Specialistii NASA au demonstrat ca, in anul 2029, Apophis va trecela o distanta de aproximativ 30.000 kilometri fata de Terra.Lucrarile pe care se bazeaza aceste concluzii vor fi prezentate incadrul unei intalniri a Societatii Americane de Astronomie.

Noile calcule se sprijina pe masuratori mai precise ale pozitieiasteroidului, bazate pe imaginile obtinute de Dave Tholen de laUniversitatea din Hawaii si sustinute de masuratori ulterioareefectuate cu ajutorul telescoapelor din Arizona si PuertoRico.

O noua trecere a asteroidului prin apropierea Pamantului va avealoc in 2068 si va avea o sansa la trei milioane sa ne lovescaplaneta. Conform specialistilor, pe masura ce calculele vorescalada, aceasta probabilitate va deveni chiar mai favorabila deatat Terrei.

Sursa: BBC

CITESTESI: