Prima pagină D:News

Este posibil sa nu mai fim loviti de asteroidul Apophis

Redactia Descopera.ro | 10.12.2009 | ● Vizualizări: 131
Este posibil sa nu mai fim loviti de asteroidul Apophis     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Recalcularea recenta a traiectoriei si caracteristicilor asteroidului Apophis i-a condus pe specialisti la concluzia ca sansele presupusei coliziuni care ar putea avea loc in anul 2029 intre acesta si planeta noastra, sunt, de fapt, foarte reduse.

Masuratorile initiale au pozitionat scenariul unei acrosari dintre Pamant si corpul cosmic aflat in deriva intr-o zona a probabilitatilor de unu la 45.000; estimarile revizuite restrang acum aceasta eventualitate apocaliptica la numai o sansa din 250.000.

Specialistii NASA au demonstrat ca, in anul 2029, Apophis va trece la o distanta de aproximativ 30.000 kilometri fata de Terra. Lucrarile pe care se bazeaza aceste concluzii vor fi prezentate in cadrul unei intalniri a Societatii Americane de Astronomie.

Noile calcule se sprijina pe masuratori mai precise ale pozitiei asteroidului, bazate pe imaginile obtinute de Dave Tholen de la Universitatea din Hawaii si sustinute de masuratori ulterioare efectuate cu ajutorul telescoapelor din Arizona si Puerto Rico.

O noua trecere a asteroidului prin apropierea Pamantului va avea loc in 2068 si va avea o sansa la trei milioane sa ne lovesca planeta. Conform specialistilor, pe masura ce calculele vor escalada, aceasta probabilitate va deveni chiar mai favorabila de atat Terrei.

Sursa: BBC

CITESTE SI:

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI