Prima pagină D:News

Maimutele flamande ataca locuintele thailandezilor

10.12.2009 | ● Vizualizări: 121
Maimutele flamande ataca locuintele thailandezilor      maimuta, macac, atac, violenta + zoom
Galerie foto (1)

Populatia thailandeza se confrunta cu o exacerbare a atacurilor maimutelor, dupa ce numarul turistilor, principalii furnizori de hrana pentru simpaticele animale, a scazut dramatic datorita crizei financiare mondiale.

In replica, populatiile de maimute din specia macac, in cautareaoricaror surse de hrana, s-au vazut nevoite sa atace la propriusatele si chiar templele budiste din Thailanda.
"Maimutele sunt obisnuite de mult timp cu alimentatia umana.Spre exemplu, am fost surprinsi sa aflam ca pot face diferentaintre apa, bere si Coca Cola. Practic au devenit dependente dehrana oferita de turisti, iar cum anul acesta au fost putinituristi, maimutele s-au vazut intrate intr-o adevarata crizaalimentara", declara un locuitor din provincia Nakhom Pathon.Autoritatile thailandeze declara, la randul lor, ca tot mai multilocalnici si-au montat gratii metalice la usi si ferestre inincercarea de a-si salva frigiderele de raidurile maimutelorflamande care si-au pierdut orice teama de om.

Maimutele din Thailanda erau de cativa ani o mare atractiepentru turistii care obisnuiau sa le ofere hrana pe strazi. Faptulin sine a alterat comportamentul normal al maimutelor, care traiescsi se hranesc in jungla, evitand orice contact cu oamenii. ConformAutoritatii de Turism din Thailanda, numarul turistilor care auvizitat aceasta tara in sezonul 2008-2009 a scazut cu 20-25% fatade sezonul trecut.

Sursa: RiaNovostiCITESTE SI:

Tag-uri: maimuta | macac | atac | violenta