Prima pagină D:News

Scanerul care “vede” prin haine este testat la aeroportul din Manchester

Redactia Descopera.ro | 10.14.2009 | ● Vizualizări: 325
Scanerul care “vede” prin haine este testat la aeroportul din Manchester     tehnologie, scaner, aeroport, securitate, control + zoom
Galerie foto (1)

Controversatul aparat destinat imbunatatirii controalelor de securitate pe aeroporturi a intrat in probe la Manchester, Marea Britanie – dupa ce a fost testat pe aeroportul Heathrow - si starneste in continuare discutii in contradictoriu.

Autoritatile afirma ca utilizarea scanerului va creste viteza cu care se efectueaza controlul, precum si eficienta acestuia.

Scanarea poate dezvalui instantaneu prezenta unor arme sau explozibili ascunsi; ea elimina si necesitatea perchezitiei corporale - de asemenea, neagreata de pasageri - si a scoaterii pardesielor, a centurilor si a incaltamintei, sistemul putand astfel "procesa" mai multi pasageri pe ora.

Insa scanarea dezvaluie, de asemenea, prezenta implanturilor mamare, a piercing-urilor si arata clar imaginea corpului gol al unei persoane, ceea ce starneste discutii cu privire la incalcarea dreptului la intimitate.Autoritatile insista ca imaginile nu sunt pornografice si ca sunt distruse indata ce controlul a luat sfarsit.

Sursa: BBC

CITESTE SI:

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI