Prima pagină D:News

Scanerul care “vede” prin haine este testat la aeroportul din Manchester

10.14.2009 | ● Vizualizări: 278
Scanerul care “vede” prin haine este testat la aeroportul din Manchester     tehnologie, scaner, aeroport, securitate, control + zoom
Galerie foto (1)

Controversatul aparat destinat imbunatatirii controalelor de securitate pe aeroporturi a intrat in probe la Manchester, Marea Britanie – dupa ce a fost testat pe aeroportul Heathrow - si starneste in continuare discutii in contradictoriu.

Autoritatile afirma ca utilizarea scanerului va creste viteza cucare se efectueaza controlul, precum si eficienta acestuia.

Scanarea poate dezvalui instantaneu prezenta unor arme sauexplozibili ascunsi; ea elimina si necesitatea perchezitieicorporale - de asemenea, neagreata de pasageri - si a scoateriipardesielor, a centurilor si a incaltamintei, sistemul putandastfel "procesa" mai multi pasageri pe ora.

Insa scanarea dezvaluie, de asemenea, prezenta implanturilormamare, a piercing-urilor si arata clar imaginea corpului gol alunei persoane, ceea ce starneste discutii cu privire la incalcareadreptului la intimitate.Autoritatile insista ca imaginile nu sunt pornografice si casunt distruse indata ce controlul a luat sfarsit.

Sursa: BBC

CITESTE SI: