Prima pagină D:News

A fost inventat ventilatorul fara elice

Redactia Descopera.ro | 10.15.2009 | ● Vizualizări: 2481
A fost inventat ventilatorul fara elice     inventie, inventator, James Dyson, multiplicator de aer, ventilator, inovatie + zoom
Galerie foto (3)

In ultimii 10 ani, inventatorul britanic James Dyson a schimbat radical designul aplicatiilor casnice, creand o gama larga de ustensile si aparate ce par desprinse mai degraba dintr-un film de fictiune. Ultima creatie a inventatorului este un ventilator lipsit total de palete.

Botezat Dyson Air Multiplier, ventilatorul fara elice foloseste o tehnologie speciala care amplifica aerul de 15 ori, expulzand neintrerupt 405 litri de aer rece si omogen in fiecare secunda. Dyson crede ca paletele ventilatorului conventional literalmente taie aerul, ceea ce produce un debit de aer inegal si neplacut. In plus, ventilatoarele clasice produc zgomot, in vreme ce Multiplicatorul este total silentios.

Ventilatorul nou accelereaza aerul printr-un amplificator in forma de bucla, format din mai multe inele. Aceasta tehnica creaza un jet de aer care trece printr-o rampa ce-i canalizeaza directia. Practic, aerul inconjurator este absorbit dintr-o parte si expulzat in partea cealalta a aparatului. O alta inovatie a Multiplicatorului este butonul de ajustare a vitezei - daca un ventilator obisnuit are doua sau trei trepte, creatia lui Dyson racoreste fix cat doreste utilizatorul. Dyson Air Multiplier va fi lansat in magazinele din Marea Britanie luna viitoare si va costa in jur de 200 de lire sterline.CITESTE SI:

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI