Prima pagină D:News

A fost inventat ventilatorul fara elice

10.15.2009 | ● Vizualizări: 2321
A fost inventat ventilatorul fara elice     inventie, inventator, James Dyson, multiplicator de aer, ventilator, inovatie + zoom
Galerie foto (3)

In ultimii 10 ani, inventatorul britanic James Dyson a schimbat radical designul aplicatiilor casnice, creand o gama larga de ustensile si aparate ce par desprinse mai degraba dintr-un film de fictiune. Ultima creatie a inventatorului este un ventilator lipsit total de palete.

Botezat Dyson Air Multiplier, ventilatorul fara elice folosesteo tehnologie speciala care amplifica aerul de 15 ori, expulzandneintrerupt 405 litri de aer rece si omogen in fiecare secunda.Dyson crede ca paletele ventilatorului conventional literalmentetaie aerul, ceea ce produce un debit de aer inegal si neplacut. Inplus, ventilatoarele clasice produc zgomot, in vreme ceMultiplicatorul este total silentios.

Ventilatorul nou accelereaza aerul printr-un amplificator informa de bucla, format din mai multe inele. Aceasta tehnica creazaun jet de aer care trece printr-o rampa ce-i canalizeaza directia.Practic, aerul inconjurator este absorbit dintr-o parte si expulzatin partea cealalta a aparatului. O alta inovatie aMultiplicatorului este butonul de ajustare a vitezei - daca unventilator obisnuit are doua sau trei trepte, creatia lui Dysonracoreste fix cat doreste utilizatorul. Dyson Air Multiplier va filansat in magazinele din Marea Britanie luna viitoare si va costain jur de 200 de lire sterline.CITESTE SI: