Prima pagină D:News

“Magnetricitatea” este noua electricitate

Redactia Descopera.ro | 10.16.2009 | ● Vizualizări: 185
“Magnetricitatea” este noua electricitate     monopoli magnetici, electricitate, fizica + zoom
Galerie foto (1)

In laboratoarele de la London Centre for Nanotechnology, cercetatorii britanici au facut prima demonstratie a existentei unei versiuni magnetice a electricitatii, botezata “magnetricitate”.

Un grup de cercetatori condusi de profesorul Steve Bramwell a realizat un studiu asupra monopolilor magnetici de cristale de titanat de disprosiu, care a dus la identificarea si separarea de unice incarcaturi magnetice ce interactioneaza exact ca cele electrice, putand asadar genera curent magnetic.

Este vorba despre un comportament teoretizat de aproape 70 de ani, care insa nu a fost pana acum observat niciodata in practica.

Potrivit lui Bramwell, descoperirea britanica reprezinta un important pas inainte in fizica teoretica, "intrucat demonstreaza ca o incarcatura magnetica se poate deplasa la fel ca una electrica". Cu toate acestea, a mai explicat profesorul, cel putin pentru moment, este destul de improbabil ca magnetricitatea sa se poata substitui electricitatii, deoarece conductibilitatea presupune ca aceste cristale sa fie racite la 272 grade sub zero.
Sursa: Corriere della Sera

CITESTE SI:

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI