Prima pagină D:News

Fiecare copil uruguayan va primi gratuit cate un laptop

Redactia Descopera.ro | 10.19.2009 | ● Vizualizări: 36
Fiecare copil uruguayan va primi gratuit cate un laptop      no tags + zoom
Galerie foto (1)

Cu toate ca nu este deloc o tara bogata, sau macar mediu dezvoltata, Uruguayul devine primul stat din lume care va oferi gratuit fiecarui elev din scolile primare cate un laptop.

Presedintele Tabare Vasquez a prezentat intr-o conferinta de presa din data de 13 octombrie, anul curent, laptopul de tip XO care va fi oferit gratuit fiecarui scolar uruguayan printr-un efort financiar suportat partial de catre stat. Aceasta idee incredibila pentru o tara saraca face parte din proiectul national "Plan Ceibal" in decursul caruia un efectiv de 362.000 de elevi alaturi de 18.000 de cadre didactice au primit deja cate un laptop in decursul ultimilor 2 ani. Uruguay face parte din planul international "One Laptop Per Child" sustinut de Nicholas Negroponte, unul dintre pionierii Internetului.

Viziunea acestuia includea la inceput planul de a darui fiecarui copil de pe planeta cate un laptop ale carui costuri sa nu depaseasca 100 $, dar cheltuielile s-au dovedit a fi mai mari spre final. In prezent, costul unui laptop oferit unui copil uruguayan se ridica la suma de 261$, suma care include costurile de intretinere, reparare si conexiune Internet. Circa 70 % din modelele XO au fost oferite deja copiilor.

Sursa: BBCNews

CITESTE SI:

Tag-uri: laptop | gratuit | ieftin | uruguay

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI