Prima pagină D:News

Fiecare copil uruguayan va primi gratuit cate un laptop

10.19.2009 | ● Vizualizări: 84
Fiecare copil uruguayan va primi gratuit cate un laptop      no tags + zoom
Galerie foto (1)

Cu toate ca nu este deloc o tara bogata, sau macar mediu dezvoltata, Uruguayul devine primul stat din lume care va oferi gratuit fiecarui elev din scolile primare cate un laptop.

Presedintele Tabare Vasquez a prezentat intr-o conferinta depresa din data de 13 octombrie, anul curent, laptopul de tip XOcare va fi oferit gratuit fiecarui scolar uruguayan printr-un efortfinanciar suportat partial de catre stat. Aceasta idee incredibilapentru o tara saraca face parte din proiectul national "PlanCeibal" in decursul caruia un efectiv de 362.000 de elevi alaturide 18.000 de cadre didactice au primit deja cate un laptop indecursul ultimilor 2 ani. Uruguay face parte din planulinternational "One Laptop Per Child" sustinut de NicholasNegroponte, unul dintre pionierii Internetului.

Viziunea acestuia includea la inceput planul de a darui fiecaruicopil de pe planeta cate un laptop ale carui costuri sa nudepaseasca 100 $, dar cheltuielile s-au dovedit a fi mai mari sprefinal. In prezent, costul unui laptop oferit unui copil uruguayanse ridica la suma de 261$, suma care include costurile deintretinere, reparare si conexiune Internet. Circa 70 % dinmodelele XO au fost oferite deja copiilor.

Sursa: BBCNews

CITESTE SI:

Tag-uri: laptop | gratuit | ieftin | uruguay