Prima pagină D:News

Premiantii din Somalia sunt rasplatiti cu AK-47

10.20.2009 | ● Vizualizări: 128
Premiantii din Somalia sunt rasplatiti cu AK-47     Somalia, AK-47, armament, munitie, razboi, guerila, terorism, islamism, somalezi, adolescenti, Coran + zoom
Galerie foto (1)

Castigatorii unui concurs de cultura generala organizat de islamistii somalezi au primit armament si munitie ca premii pentru meritele lor deosebite. Este vorba despre mitraliere de aslat AK-47, grenade de mana si mine anti-tanc.

Testarile de cunostinte s-au desfasurat pe parcursul luniisfinte a mulsumanilor, Ramadanul, in orasul portuar Kismayo si aucontinut intrebari despre Coran si despre geografia Somaliei. Unreprezentant al grupului militar al-Shabab a declarat ca testul decultura generala a avut ca obiectiv impiedicarea tinerilor in a-simai pierde timpul si concentrarea lor pe aparareateritoriilor.

"Motivul pentru care tinerii au fost recompensati cu arme esteacela de a-i fi incurajat sa participe la razboiul sfant desfasuratin prezent impotriva dusmanilor lui Allah in Somalia", a declaratAbdullahi Alhaq, batranul gruparii al-Shabab.

Echipa castigatoare, din orasul Farjano, a fost premiata cu opusca, doua grenade, o mina de sol si provizii in valoare de 1.000dolari. Dar nici ceilalti concurenti nu s-au intors acasa cu managoala. Ei au primit mitraliere AK-47 si cartuse pentru ele.

Al-Shabab si alti rebeli islamisti acuzati de a avea legaturi cual-Quaeda domina o mare parte din Somalia centrala si sudica, undesi-au impus cu strictete legea Sharia. Tara a avut ultima oara unguvern functional in 1991. Un slab guvern sprijinit de NatiunileUnite coordoneaza in prezent doar cateva parti ale capitaleiMogadishu.

Sursa: BBC

CITESTE SI: