Prima pagină D:News

Batranetea se va opri la 50 de ani

10.20.2009 | ● Vizualizări: 367
Batranetea se va opri la 50 de ani     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Cercetatorii britanici sunt siguri ca in viitorul apropiat centenarii vor arata si se vor simti precum o persoana in varsta de “doar” 50 de ani. Surprinzatoarea performanta pentru longevitatea si sanatatea speciei umane se va datora atat cresterii standardelor de viata, cat mai ales progreselor inregistrate de medicina si biotehnologie.

Conform estimarilor, nu mai putin de jumatate din numarulcopiilor nascuti in Marea Britanie vor trai pana la varsta de 100de ani. Pentru ca acestia sa arate la 100 de ani precum o persoanaobisnuita la 50, specialistii Institutului Medical de InginerieBiotehnologica din orasul Leeds, cheltuie circa 50 milioane liresterline anual pentru dezvoltarea solutiilor inovative indomeniu.

Specialisti au creat deja o proteza de sold care actioneaza peintreaga durata de viata a beneficiarului, spre deosebire deprotezele anterioare care trebuiau inlocuite dupa o perioada demaximum 20 ani. Noua proteza este alcatuita dintr-un aliaj decobalt-crom, iar articulatia este realizata dintr-o ceramicaspeciala. Proteza-minune suporta usor peste 100 milioane de pasi.In afara de oferta de proteze durabile, specialistii creeaza pentrupensionarii viitorului o serie de tesuturi transplantabile siorgane pe care corpul uman sa le considere drept parte componenta,excluzand total riscul respingerii acestora. Pana in prezent,cercetatorii au reusit crearea unor seturi de valve cardiaceperfect functionale.
"Testele efectuate pe animale din Marea Britanie si pe un esantionde 40 de oameni din Brazilia au aratat rezultate promitatoare",declara in incheiere profesorul Eileen Ingham, care coordoneazacercetarea medicala de frontiera din Institutul britanic.

Sursa : BBCNews

CITESTE SI :