Prima pagină D:News

Masculul modern este veriga slaba a speciilor umane din toate timpurile

Redactia Descopera.ro | 10.22.2009 | ● Vizualizări: 166
Masculul modern este veriga slaba a speciei umane din toate timpurile     no tags + zoom
Galerie foto (2)

Omul modern “este un molatec”, sustine antropologul australian Peter McAllister, in noua sa carte “Manthropology – Stiinta inadecvarii masculului modern”.

Potrivit lui McAllister, multi aborigeni australieni preistorici ar fi doborat cu usurinta recordul mondial de viteza pe 100 si 200 metri, stabilit de Usain Bolt, in conditiile de astazi. Recordmen-ul a alergat in cadrul competitiilor cu viteza maxima de 42 km/h. Analizarea urmelor de pasi fosilizate ale unui grup de aborigeni australieni, suspectati ca ar fi fugarit o prada, a condus la concluzia ca acestia au alergat atunci cu viteza de 37 km/h. Insa pe sol moale, in salbaticie, printre obstacole. Nu este greu de presupus ca, dispunand de avantajele unei piste moderne, l-ar fi devansat pe campionul absolut de astazi.

De asemenea, reprezentantii populatiei Tutsi din Rwanda au depasit recordul curent de saritura in inaltime, stabilit la 2.45 metri, in timpul ceremoniilor de initiere, in care trebuiau sa sara cel putin cat statura lor pentru a deveni barbati.Si, de asemenea, cele mai multe femei de Neanderthal l-ar fi invins pe fostul culturist si actualul guvernator al Californiei, Arnold Schwarzenegger, la skandenberg.
McAllister este atat de convins de slabiciunea fizica a omului modern incat declara: "Daca citesti asta, inseamna ca esti cel mai neputincios om din istorie. Fara echivoc, cel mai slab. Ca si clasa, suntem cea mai nefericita cohorta de Homo sapiens masculini care a circulat vreodata pe planeta".

Legiunile romane completau mai mult de un maraton si jumatate pe zi carand echipamente si armuri ce cantareau mai mult de jumatate din greutatea lor. Atenienii au angajat 30 000 de vaslasi care puteau cu totii depasi realizarile canotorilor moderni. De asemenea, aborigenii australieni puteau arunca o sulita din lemn la o distanta mai mare de 110 metri, recordul modern fiind de 98.48 metri.

McAllister este de parere ca progresul tehnologic si viata mult mai usoara din concentrarile urbane sunt cele care au dus la o depreciere masiva a conditiei fizice a omului modern. Autorul nu sustine teoria regresului in ideea de a incuraja redobandirea puterii fizice native, dar este de parere ca suntem, oricum, mai inactivi decat o impune modul nostru de viata si crede ca oamenii ar trebui sa ia masuri serioase in aceasta privinta.

Sursa: Dailygalaxy

CITESTE SI:

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI