Prima pagină D:News

Masculul modern este veriga slaba a speciilor umane din toate timpurile

10.22.2009 | ● Vizualizări: 137
Masculul modern este veriga slaba a speciei umane din toate timpurile     no tags + zoom
Galerie foto (2)

Omul modern “este un molatec”, sustine antropologul australian Peter McAllister, in noua sa carte “Manthropology – Stiinta inadecvarii masculului modern”.

Potrivit lui McAllister, multi aborigeni australieni preistoriciar fi doborat cu usurinta recordul mondial de viteza pe 100 si 200metri, stabilit de Usain Bolt, in conditiile de astazi.Recordmen-ul a alergat in cadrul competitiilor cu viteza maxima de42 km/h. Analizarea urmelor de pasi fosilizate ale unui grup deaborigeni australieni, suspectati ca ar fi fugarit o prada, acondus la concluzia ca acestia au alergat atunci cu viteza de 37km/h. Insa pe sol moale, in salbaticie, printre obstacole. Nu estegreu de presupus ca, dispunand de avantajele unei piste moderne,l-ar fi devansat pe campionul absolut de astazi.

De asemenea, reprezentantii populatiei Tutsi din Rwanda au depasitrecordul curent de saritura in inaltime, stabilit la 2.45 metri, intimpul ceremoniilor de initiere, in care trebuiau sa sara cel putincat statura lor pentru a deveni barbati.Si, de asemenea, cele mai multe femei de Neanderthal l-ar fi invinspe fostul culturist si actualul guvernator al Californiei, ArnoldSchwarzenegger, la skandenberg.
McAllister este atat de convins de slabiciunea fizica a omuluimodern incat declara: "Daca citesti asta, inseamna ca esti cel maineputincios om din istorie. Fara echivoc, cel mai slab. Ca siclasa, suntem cea mai nefericita cohorta de Homo sapiens masculinicare a circulat vreodata pe planeta".

Legiunile romane completau mai mult de un maraton si jumatate pe zicarand echipamente si armuri ce cantareau mai mult de jumatate dingreutatea lor. Atenienii au angajat 30 000 de vaslasi care puteaucu totii depasi realizarile canotorilor moderni. De asemenea,aborigenii australieni puteau arunca o sulita din lemn la odistanta mai mare de 110 metri, recordul modern fiind de 98.48metri.

McAllister este de parere ca progresul tehnologic si viata mult maiusoara din concentrarile urbane sunt cele care au dus la odepreciere masiva a conditiei fizice a omului modern. Autorul nusustine teoria regresului in ideea de a incuraja redobandireaputerii fizice native, dar este de parere ca suntem, oricum, maiinactivi decat o impune modul nostru de viata si crede ca oameniiar trebui sa ia masuri serioase in aceasta privinta.

Sursa: DailygalaxyCITESTESI: