Prima pagină D:News

Bronzarea la solar provoaca orbire

10.23.2009 | ● Vizualizări: 797
Bronzarea la solar provoaca orbire     vedere, ochi, tumoare, benign, solar, bronzare, chirurgie, pericol, pterygium + zoom
Galerie foto (1)

Autoritatile si cadrele medicale britanice au pornit o campanie de presa in care atrag atentia asupra pericolului care le pandeste pe impatimitele saloanelor de bronzare artificiala. Demersul a aparut in urma cazului unei tinere care si-a pierdut definitiv vederea in urma sedintelor prelungite de bronzare la solar.

Sam Laining, o tanara in varsta de 23 de ani din orasulSunderland, s-a ales cu tumori benigne la ambii ochi in urmasedintelor prelungite de solar, medicii declarand ca nici macar ointerventie chirurgicala nu-i mai poate salva vederea. Tanara aajuns in acesta situatie dramatica in urma deciziei de a se bronzafara ochelari de protectie, motivandu-si alegerea prin faptul cadorea sa se bronzeze uniform pe fata, fara zone deschise la culoarein jurul ochilor. Asociatia Saloanelor de Bronzare Artificiala dinMarea Britanie declara, la randul ei, ca salonul in cauza nu poatefi tras la raspundere penala, deoarece tanara a ales in modintentionat sa ignore masurile de protectie oferite.

La varsta de 19 ani, Sam Laining a inceput sa frecventezesaloanele de bronzare artificiala. In urma cu trei luni a inceputsa acuze o senzatie de uscaciune in ochi, alaturi de aparitia unorpete rosii pe iris. Verdictul medicilor oftalmologi, in urma unuiconsult amanuntit, a fost acela de pterygium, o tumoare benignacauzata de expunerea indelungala la lumina ultravioleta.

Sursa: BBCNewsCITESTE SI :