Prima pagină D:News

Bronzarea la solar provoaca orbire

Redactia Descopera.ro | 10.23.2009 | ● Vizualizări: 1059
Bronzarea la solar provoaca orbire     vedere, ochi, tumoare, benign, solar, bronzare, chirurgie, pericol, pterygium + zoom
Galerie foto (1)

Autoritatile si cadrele medicale britanice au pornit o campanie de presa in care atrag atentia asupra pericolului care le pandeste pe impatimitele saloanelor de bronzare artificiala. Demersul a aparut in urma cazului unei tinere care si-a pierdut definitiv vederea in urma sedintelor prelungite de bronzare la solar.

Sam Laining, o tanara in varsta de 23 de ani din orasul Sunderland, s-a ales cu tumori benigne la ambii ochi in urma sedintelor prelungite de solar, medicii declarand ca nici macar o interventie chirurgicala nu-i mai poate salva vederea. Tanara a ajuns in acesta situatie dramatica in urma deciziei de a se bronza fara ochelari de protectie, motivandu-si alegerea prin faptul ca dorea sa se bronzeze uniform pe fata, fara zone deschise la culoare in jurul ochilor. Asociatia Saloanelor de Bronzare Artificiala din Marea Britanie declara, la randul ei, ca salonul in cauza nu poate fi tras la raspundere penala, deoarece tanara a ales in mod intentionat sa ignore masurile de protectie oferite.

La varsta de 19 ani, Sam Laining a inceput sa frecventeze saloanele de bronzare artificiala. In urma cu trei luni a inceput sa acuze o senzatie de uscaciune in ochi, alaturi de aparitia unor pete rosii pe iris. Verdictul medicilor oftalmologi, in urma unui consult amanuntit, a fost acela de pterygium, o tumoare benigna cauzata de expunerea indelungala la lumina ultravioleta.

Sursa: BBCNewsCITESTE SI :