Prima pagină D:News

O operatie revolutionara a corzilor vocale i-ar putea reda vocea lui Julie Andrews

10.26.2009 | ● Vizualizări: 740
O operatie revolutionara a corzilor vocale i-ar putea reda vocea lui Julie Andrews     medicina, chirurgie, operatie, corzi vocale, voce, polietilen-glicol, Julie Andrews + zoom
Galerie foto (1)

Celebra actrita si cantareata si-a anuntat intentia de a fi unul dintre primii pacienti asupra carora va fi realizata o interventie chirugicala inovatoare, destinata refacerii corzilor vocale deteriorate.

Vedeta britanica din Sunetul muzicii si MaryPoppins nu a mai putut canta dupa ce, in 1997, a suferit ooperatie de indepartare a unor noduli benigni de pe corzilevocale.

Interventia chirugicala i-a distrus vocea de soprana, iarcantareata i-a dat judecata pe medicii americani care au operat-o,obtinand compensatii in valoare de 600.000 lire sterline (peste650.000 euro).

Recent, ea a anuntat ca se va supune unei operatiiexperimentale, de injectare a unui tesut artificial, metodadezvoltata de un cercetator de la Massachusetts Institute ofTechnology (MIT), din SUA, impreuna cu dr. Steven Zeitels,specialist in studiul vocii.Operatia consta in indepartarea tesutul cicatricial de pecorzile vocale, urmata de injectarea unui gel numitpolietilen-glicol, bine tolerat de organism si care imitaelesticitatea corzilor vocale naturale.

Testele efectuate pe animale au dat rezultate foartepromitatoare, iar Julie Andrews va fi una dintre primele persoanecare vor fi operate in cadrul etapei de testare pe pacientiumani.

Sursa: Telegraph Science

CITESTE SI: