Prima pagină D:News

O operatie revolutionara a corzilor vocale i-ar putea reda vocea lui Julie Andrews

Redactia Descopera.ro | 10.26.2009 | ● Vizualizări: 860
O operatie revolutionara a corzilor vocale i-ar putea reda vocea lui Julie Andrews     medicina, chirurgie, operatie, corzi vocale, voce, polietilen-glicol, Julie Andrews + zoom
Galerie foto (1)

Celebra actrita si cantareata si-a anuntat intentia de a fi unul dintre primii pacienti asupra carora va fi realizata o interventie chirugicala inovatoare, destinata refacerii corzilor vocale deteriorate.

Vedeta britanica din Sunetul muzicii si Mary Poppins nu a mai putut canta dupa ce, in 1997, a suferit o operatie de indepartare a unor noduli benigni de pe corzile vocale.

Interventia chirugicala i-a distrus vocea de soprana, iar cantareata i-a dat judecata pe medicii americani care au operat-o, obtinand compensatii in valoare de 600.000 lire sterline (peste 650.000 euro).

Recent, ea a anuntat ca se va supune unei operatii experimentale, de injectare a unui tesut artificial, metoda dezvoltata de un cercetator de la Massachusetts Institute of Technology (MIT), din SUA, impreuna cu dr. Steven Zeitels, specialist in studiul vocii.

Operatia consta in indepartarea tesutul cicatricial de pe corzile vocale, urmata de injectarea unui gel numit polietilen-glicol, bine tolerat de organism si care imita elesticitatea corzilor vocale naturale.

Testele efectuate pe animale au dat rezultate foarte promitatoare, iar Julie Andrews va fi una dintre primele persoane care vor fi operate in cadrul etapei de testare pe pacienti umani.

Sursa: Telegraph Science

CITESTE SI: