Prima pagină D:News

Creaturi fantastice realizate din paine si insecte (FOTO)

10.27.2009 | ● Vizualizări: 220
Creaturi fantastice realizate din paine si insecte (FOTO)     arta, sculptura, paine, insecte, petra werle, elfi + zoom
Galerie foto (9)

Petra Werle este o artista plastica din Franta care cunoaste in prezent un succes de stima in randul pasionatilor de arta gratie colectiei sale bizare de creaturi faurite din bucati de paine si insecte – muste si gandaci.

Dupa ce a cunoscut succesul in Europa, Werle si-a deschisexpozitia la New York, la inceputul acestei saptamani. Creaturileei sunt realizata cu ajutorul mai multor bucati de paine, aflate ingrade diferite de mucegaire. Pe aceasta baza sunt apoi aplicatedecoratii compuse din coji, muschi, pene, fluturi, gandaci, molii,paianjeni si aripi de libelula. La realizarea sculpurilor deinspiratie elfica, artista nu foloseste decat insecte moarte, pecare le procura de la entomologisti, in vreme ce painea estecolecta de la... restaurante.

Werle s-a nascut in Alsacia, pe Rin si si-a petrecut cea maimare parte a copilariei pe slepul tatalui ei, marinar, care-ispunea povesti despre pasajul mitic dintre Basel si Rotterdam (deunde a aparut tema fantastica a creatiilor Petrei) si iiconfectiona jucarii din... coji de paine.Sursa: PW

CITESTE SI: