Prima pagină D:News

Creaturi fantastice realizate din paine si insecte (FOTO)

Redactia Descopera.ro | 10.27.2009 | ● Vizualizări: 196
Creaturi fantastice realizate din paine si insecte (FOTO)     arta, sculptura, paine, insecte, petra werle, elfi + zoom
Galerie foto (9)

Petra Werle este o artista plastica din Franta care cunoaste in prezent un succes de stima in randul pasionatilor de arta gratie colectiei sale bizare de creaturi faurite din bucati de paine si insecte – muste si gandaci.

Dupa ce a cunoscut succesul in Europa, Werle si-a deschis expozitia la New York, la inceputul acestei saptamani. Creaturile ei sunt realizata cu ajutorul mai multor bucati de paine, aflate in grade diferite de mucegaire. Pe aceasta baza sunt apoi aplicate decoratii compuse din coji, muschi, pene, fluturi, gandaci, molii, paianjeni si aripi de libelula. La realizarea sculpurilor de inspiratie elfica, artista nu foloseste decat insecte moarte, pe care le procura de la entomologisti, in vreme ce painea este colecta de la... restaurante.

Werle s-a nascut in Alsacia, pe Rin si si-a petrecut cea mai mare parte a copilariei pe slepul tatalui ei, marinar, care-i spunea povesti despre pasajul mitic dintre Basel si Rotterdam (de unde a aparut tema fantastica a creatiilor Petrei) si ii confectiona jucarii din... coji de paine.

Sursa: PW

CITESTE SI: