Prima pagină D:News

Infectia cu Dengue depinde de conditiile meteo

10.28.2009 | ● Vizualizări: 70
Infectia cu Dengue depinde de conditiile meteo     meteo, infectie, dengue, tantar + zoom
Galerie foto (1)

Un studiu realizat de Qiyong Liu de la Laboratorul de Stat pentru Prevenirea si Controlul bolilor infectioase din China, impreuna cu Linwei Tian de la Universitatea din Hong Kong, a demonstrat ca temperaturile inalte, umiditatea si viteza vantului sunt toti parametri asociati cu o incidenta ridicata a febrei dengue.

Rezultatul a reiesit din "incrucisarea" datelor cu privire laconditiile meteorologice si climatice inregistrate pe o perioada desase ani, intre 2001 si 2006, cu cele ale cazurilor de dengueraportate in Guangzhou, capitala Provinciei Guangdong.


Potrivit ipotezelor formulate de autorii studiului, aceastacorelatie este cauzata de impactul conditiilor ambientale asupraratei de supravietuire a tantarilor, care se micsoreaza atunci candvalorile de umiditate si temperatura sunt scazute. Totusi, auavertizat cercetatorii, "transmiterea febrei dengue este maicomplexa si este influentata de masurile de preventie puse in actde fiecare municipalitate in parte, de comportamentul uman, depopulatiile de tantari si interactiunea acestora cu oamenii".


Potrivit celor mai recente estimari, numarul de cazuri de febraDengue, boala virala transmisa de tantari in regiunile tropicale sisubtropicale, a crescut semnificativ in ultima vreme, de aceea secauta noi metode de a prevedea raspandirea, astfel incat sa poatafi puse in practica masurile de sanatate publica necesare.
Sursa: Le ScienzeCITESTE SI:

Tag-uri: meteo | infectie | dengue | tantar