Prima pagină D:News

Scubacraft, ultima jucarie gen James Bond

Redactia Descopera.ro | 10.28.2009 | ● Vizualizări: 70
Scubacraft, ultima jucarie gen James Bond     prototip, inventie, scubacraft, ambarcatiune, barca, submersibil, James Bond + zoom
Galerie foto (9)

Multi specialisti l-au numit unul dintre cele mai versatile vehicule din lume – este o ambarcatiune care se deplaseaza cu o viteza de 80 de km/h, insa printr-o simpla apasare de buton, dintr-o barca de viteza se transforma intr-un submersibil robust care ajunge la 30 de metri adancime.

Prototipul, care cantareste 400 de kg si are un motor de 160 de cai-putere, a fost dezvoltat de compania britanica Creative Worldwide, care-l prezinta precum "o masina plutitoare si zburatoare hidrodinamica care iti ofera o experienta unica". In timp ce se afla sub apa, Scubacraft este propulsat de bateirii electrice pe baza de litiu, iar consola de control este extrem de simpla si intuitiva, astfel incat, spre deosebire de un submarin, acest submersibil iti da senzatia ca zbori efectiv pe sub apa. Scubacraft are o capacitate de 3 persoane, va costa 100.000 de lire sterline, iar primele versiuni comerciale vor fi puse in vanzare la mijlocul lui 2010.

CITESTE SI:

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI