Prima pagină D:News

Masinaria iti pregateste un mic dejun complet!

10.28.2009 | ● Vizualizări: 187
Masinaria iti pregateste un mic dejun complet!     tehnologie, inginerie, design, mic dejun, masina + zoom
Galerie foto (2)

O instalatie mare si complexa pentru prepararea micului dejun, asa cum vedem in filme de comedie sau in desene animate, a fost construita de doi designeri japonezi.

Masinaria, lunga de 13 metri, ocupa un perete intreg dar, odatapusa in miscare, dupa ce - ca in filme! - paraie, huruie siscrasneste timp de cateva minute, iti serveste un mic dejun bogatsi consistent, cu oua prajite, cafea, suc de fructe si paine unsacu unt si gem.

Autorii proiectului, Yuri Suzuki - designer de origine japonezacare studiaza la Londra - si Masa Kimura, au avut drept sursa deinspiratie filmele hollywoodiene.Masinaria a fost construita la centrul de expozitii Platform 21din Amsterdam, Olanda, unde cei doi proiectanti au beneficiat decontributia a numerosi alti participanti - designeri sau nu -,entuziasmati de proiect si dornici sa dea o mana de ajutor laasamblarea, testarea si reglarea instalatiei.

Multe dintre piese au fost improvizate din diverse ustensile;altele au fost cumparate ieftin, ca piese de masini la mana a doua,astfel incat costul instalatiei n-a depasit 1000 euro.

Yuri Suzuki, care spune ca isi vede creatia - masina careprepara micul dejun - ca pe "un simbol al inceputului" (de vreme cee masa cu care iti incepi ziua) doreste sa o expuna, in urmatoareleluni, in mai multe orase mari ale lumii.

Sursa: Mail Online

CITESTE SI: