Prima pagină D:News

Facebook iti sugereaza sa iti contactezi prietenii decedati

10.28.2009 | ● Vizualizări: 362
Facebook iti sugereaza sa iti contactezi prietenii decedati     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Ultima gaselnita a celor de la Facebook a reusit sa oripileze aproape un milion dintre userii acestui site de socializare, utilizat la nivel global de aproximativ 300 de milioane de oameni.

Una dintre modificari sustine implementarea unei aplicatii careiti sugereaza sa reiei legatura cu o persoana pe care nu ai maicontactat-o demult. Numai ca pentru anumiti membri, acest lucruinseamna contactarea unor persoane decedate. In numai cateva ore dela aparitia online, peste 900 000 de useri au raportat ca se simtstresati de noua functie Facebook, cerand ca "lucrurile sa revinala normal".

"Facebook mi-a sugerat sa ma reconectez cu cineva care a murit inurma cu doi ani. Asta m-a dat peste cap", scrie un utilizator peTwitter. Un alt user, Emma, in varsta de 27 de ani, s-a confruntatcu imaginea unei prietene decedate atunci cand s-a logat peFacebook. "Ca si ceilalti prieteni comuni, nu i-am sters profilul,pentru ca ar fi ciudat. Sunt convinsa ca alte mii de utilizatorisunt in aceeasi situatie", declara Emma.

Facebook ofera un serviciu care ar putea rezolva aceasta problema,prin optiunea de "memorializare", care invita userii sa facacunoscuta moartea unor persoane apropiate care au cont pe acestsite, insa functia este prea putin cunoscuta. In urma plangerilorprimite, purtatorul de cuvant al site-ului a declarat pentru ziarulonline Sky News ca aceasta situatie va fi investigata.

La aceste nemultumiri se adauga o multime de alte schimbari,printre care si cele legate de sistemul LIVE FEED / NEWS FEED. Prinurmare, userii au creat grupuri de protest prin care cer inapoi"vechiul Facebook".

Sursa: Sky News

CITESTE SI: