Prima pagină D:News

A aparut solutia contra sforaitului

Redactia Descopera.ro | 10.28.2009 | ● Vizualizări: 3894
A aparut solutia contra sforaitului     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Cercetatorii britanici anunta ca au reusit sa opreasca cu succes fenomenul atat de suparator al sforaitului. Un fapt imbucurator este reprezentat si de pretul platit pentru a scapa de respiratia zgomotoasa din timpul somnului. Totul costa doar 6 $ !

Solutia este extrem de simpla si eficienta in acelasi timp. Consta doar intr-o injectie in cerul gurii. Aceasta procedura medicala duce la rigidizarea tesutului care acopera spatele cerului gurii. Astfel cerul gurii nu mai vibreaza in timpul somnului, iar sforaitul zgomotos inceteaza instantaneu. Nu mai putin de 15 milioane de persoane din Marea Britanie sforaie frecvent noaptea. Problema este cauzata de respiratia pe gura din timpul somnului. Presiunea aerului inspirat si expirat prin gura produce vibratiile sonore.
Noua metoda a aparut, de fapt, inca de acum sase ani in Statele Unite. In acest rastimp a fost testata experimental, iar rezultatele excelente au facut ca injectia sa ajunga si in Europa via Marea Britanie. Procedura dureaza doar doua minute si se face in urma unui anestezic local. Pacientii pot pleca acasa imediat fara a resimti vreo urma de durere sau disconfort. In cadrul unui studiu-experiment in care a fost injectat un esantion de 60 pacienti, 40 dintre acestia au scapat complet de sforait, in cazul celorlalti fiind observate ameliorari. Sforaitul devine periculos in cazul persoaneleor supraponderale sau obeze, deoarece mareste riscul de diabet, atac cerebral si boli cardiovasculare.

Sursa : DailyMail

CITESTE SI :


ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI