Prima pagină D:News

A fost fotografiat ucigasul de calmari gigantici

10.30.2009 | ● Vizualizări: 369
A fost fotografiat ucigasul de calmari gigantici     no tags + zoom
Galerie foto (3)

O echipa de biologi australieni a reusit, in premiera, fotografierea momentelor dramatice ale unei lupte intre o femele de casalot si un calmar gigantic. Lupta a avut loc in largul apelor care scalda insulele Japoniei.

Imaginile surprind, in special, sfarsitul luptei, terminate infavoarea uriaselor mamifere marine. Casalotul-mama se hraneste peindelete cu trupul calmarului care depaseste lungimea de 10metri.

Cercetatorul Tony Wu specializat in fotografia submarina, a fostmartorul direct al dramaticei lupte dintre gigantii oceanului.Scenele s-au desfasurat in apropierea micilor insuleOgasawara.

"Pentru mine a fost un vis din copilarie care a devenit realitateabia acum, la varsta de 42 ani. Imi aduc aminte cum citeam cu nesatscena in care Moby Dick lupta cu kraken-ul. Imi imaginam, la randulmeu, ca atunci cand voi fi mare, voi surprinde in realitate o scenaasemanatoare cu cele din paginile cartii lui Hermann Melville",declara emotionat Tony Wu.

Casalotii sunt cele mai mari balene cu dinti din lume, traind intoate oceanele. Cercetatorii estimeaza ca aceasta specie de cetaceeconsuma anual circa 110 milioane tone de calmari giganti. Deobicei, astfel de scene dramatice se desfasoara la peste 800 metriadancime, in conditii de intuneric total. Din acest motiv, cu atatmai valoroase sunt imaginile obtinute la suprafata apei de catrecercetatori.

Sursa: DailyMail

CITESTE SI :