Prima pagină D:News

Masina plutitoare – cel mai puternic amfibian din lume

11.01.2009 | ● Vizualizări: 237
Masina plutitoare – cel mai puternic amfibian din lume     prototip, amfibie, masina plutitoare, tehnologie, hi-tech, Python + zoom
Galerie foto (1)

Prototipul Python este cel mai rapid vehicul amfibian din lume, fiind capabil sa atinga 100 de km/h deasupra valurilor. Nici pe uscat, performantele bolidului nu sunt de neglijat: acul vitezometrului ajunge la 100 km/h in numai 4,5 secunde, iar viteza maxima pe care o dezvolta este de 160 km/h.

Masina plutitoare costa nici mai mult, nici mai putin de 200.000 de dolari si se conduce precum un automobil normal. Insa, la o simpla apasare de buton, Python isi retrage rotile si se transforma intr-o ambarcatiune de viteza. Are 5 lovuri si este construit manual, cumparatorul avand posibilitatea de a alege intre 60.000 de culori cu care sa-si customizeze modelul.

Sub capota ascunde un motor V8 Corvette de 640 cai putere pentru mersul pe uscat, in timp ce pe apa Python este propulsat de un Dominator Jet de 500 de cai putere. Dava March, fondatorul companiei californiene WaterCar Inc., care produce masina amfibie, marturiseste ca visa la aceasta masina inca din anii '90, insa de abia acum a avut fondurile necesare pentru a-si derula afacerea. O afacere extrem de profitabila, clientii lui March fiind vedete si milionari excentrici.CITESTE SI: