Prima pagină D:News

Vinul si satelitii

Redactia Descopera.ro | 11.02.2009 | ● Vizualizări: 57
Vinul si satelitii     tehnologie, agricultura. oenologie, viticultura, satelit, vin, podgorie, vita-de-vie + zoom
Galerie foto (1)

In Marea Britanie va fi folosit un sistem de monitorizare cu ajutorul imaginilor din satelit, pentru a optimiza recoltarea strugurilor si a imbunatati calitatea vinurilor.

Mai multe podgorii britanice au semnat un contract pentru utilizarea sistemului Oenoview, bazat pe analiza imaginilor din satelit, sistem lansat initial in Franta, anul trecut.

Satelitul masoara reflectivitatea unei parcele de teren plantata cu vita de vie, atat in lumina vizibila, cat si in infrarosu. Reflectivitatea in diferite lungimi de unda da informatii despre sol si despre gradul de dezvoltare a plantelor.

Sitsemul Oenoview analizeaza imaginile luate din satelit pentru a determina densitatea frunzelor, continutul de apa din sol si marimea ciorchinilor de struguri.O harta a podgoriei, impartita in sectiuni corespunzand unei suprafete de doi metri patrati, apare colorata in diferite nuante, pe baza caroara se poate stabili momentul optim pentru culegerea strugurilor in fiecara sectiune.
Deoarece, in functie de conditiile meteorologice, nu toti ciorchinii de struguri se coc simultan, recoltarea la momentul potrivit este importanta pentru a asigura o calitate ridicata si uniforma a vinului.

Sursa: BBC

CITESTE SI:


ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI