Prima pagină D:News

Vinul si satelitii

11.02.2009 | ● Vizualizări: 124
Vinul si satelitii     tehnologie, agricultura. oenologie, viticultura, satelit, vin, podgorie, vita-de-vie + zoom
Galerie foto (1)

In Marea Britanie va fi folosit un sistem de monitorizare cu ajutorul imaginilor din satelit, pentru a optimiza recoltarea strugurilor si a imbunatati calitatea vinurilor.

Mai multe podgorii britanice au semnat un contract pentruutilizarea sistemului Oenoview, bazat pe analiza imaginilor dinsatelit, sistem lansat initial in Franta, anul trecut.

Satelitul masoara reflectivitatea unei parcele de teren plantatacu vita de vie, atat in lumina vizibila, cat si in infrarosu.Reflectivitatea in diferite lungimi de unda da informatii despresol si despre gradul de dezvoltare a plantelor.

Sitsemul Oenoview analizeaza imaginile luate din satelit pentrua determina densitatea frunzelor, continutul de apa din sol simarimea ciorchinilor de struguri.O harta a podgoriei, impartita in sectiuni corespunzand uneisuprafete de doi metri patrati, apare colorata in diferite nuante,pe baza caroara se poate stabili momentul optim pentru culegereastrugurilor in fiecara sectiune.
Deoarece, in functie de conditiile meteorologice, nu toticiorchinii de struguri se coc simultan, recoltarea la momentulpotrivit este importanta pentru a asigura o calitate ridicata siuniforma a vinului.

Sursa: BBC

CITESTE SI: