Prima pagină D:News

Uitati de gripa porcina! Tratati-va dependenta de net!

Redactia Descopera.ro | 11.03.2009 | ● Vizualizări: 83
Uitati de gripa porcina! Tratati-va dependenta de net!     dependenta de internet, epidemie, tratament + zoom
Galerie foto (1)

Primul centru de tratament al dependentei de web din Europa a fost inaugurat la Roma, in cadrul Policlinicii Gemelli.

Aceasta patologie, a asigurat psihiatrul Federico Tonioni, coordonator al ambulatoriului din cadrul Policlinicii Gemelli, "se raspandeste ca o epidemie". Iar pacientii "dependenti de Facebook" sunt la ora actuala cel putin doi din zece, in timp ce, dupa cum a explicat expertul, bazandu-se pe datele unui studiu realizat de Universitatea din Perugia, din 10 persoane, 4 pot dezvolta aceasta dependenta de internet de cele mai multe ori chiar fara sa-si dea seama.

"Utilizarea patologica a internetului provoaca simptome fizice foarte asemanatoare celor manifestate de toxicomanii aflati in sevraj. De aici se naste exigenta de a trata si acest tip de dependenta", a mai precizat specialistul.

La centrul ambulatoriu de la Policlinica Gemelli, protocolul de interventie din cadrul tratamentului pentru "Internet addiction" prevede un colocviu intial, intalniri succesive cu specialisti pentru identificarea psihopatologiei si, eventual, tinerea acesteia in frau printr-o terapie cu medicamente adecvate plus integrarea pacientului intr-un grup de reabilitare.

Sursa: La Stampa

CITESTE SI: