Prima pagină D:News

Pablo Escobar a ars 2 milioane de dolari cash pentru a se incalzi

Redactia Descopera.ro | 11.05.2009 | ● Vizualizări: 8613
Pablo Escobar a ars 2 milioane de dolari cash pentru a se incalzi     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Fostul lider al cartelului columbian al drogurilor Medelin, renumitul Pablo Escobar, a ars la propriu bancnote insumand mai mult de 2 milioane de dolari pentru a se incalzi pe sine si pe fiica lui in timpul unei singure nopti pe cand devenise fugar. Informatia a fost dezvaluita de fiul controversatului personaj.

Se spune ca infamul baron al cocainei a aprins un foc in aer liber folosind gramezi de bani lichizi, dolari americani, intr-un refugiu din munte, in timp ce era haituit de autoritati. Sebastian Marroquin, care si-a schimbat numele din Juan Pablo Escobar, a declarat ca tatal lui a ars banii atunci cand a inteles ca fiica sa Manuela facuse hipotermie. A folosit focul, "scump" de doua milioane de dolari, si pentru a prepara mancarea.

Fiul lui Escobar, care s-a mutat impreuna cu familia sa in Argentina dupa moartea de acum 16 ani a tatalui sau, a mai declarat pentru revista columbiana Don Juan ca miliardarul obsedat de siguranta si-a achizitionat propria companie de taxi pentru a afla atunci cand soseau straini in Medelin. De asemenea, isi muta familia o data la fiecare 48 de ore intr-una dintre cele 15 ascunzatori pe care le avea imprastiate prin tot orasul.

Obisnuia chiar sa ii lege la ochi pe membrii familiei sale odata cu fiecare mutare, astfel incat acestia sa nu poata da in vileag locatiile in caz ca ar fi fost capturati si torturati. Escobar, capul Cartelului Medelin, a fost impuscat in cap in decembrie 1993, in incercarea de a scapa de politie.

In apogeul puterii sale, in 1989, columbianul era catalogat al saptelea cel mai bogat om din lume de catre revista Forbes, cu o avere estimata la aproximativ 35 miliarde de dolari.

Sursa: The Telegraph

CITESTE SI:ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI