Prima pagină D:News

Casa lui Adolf Hitler este de vanzare

Redactia Descopera.ro | 11.06.2009 | ● Vizualizări: 1561
Casa lui Adolf Hitler este de vanzare     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Proprietara actuala a casei in care s-a nascut Adolf Hitler a declarat ca este de acord sa o vanda, pretul cerut fiind de aproximativ 3,5 milioane dolari. In zilele urmatoare, a fost deja asaltata de sute de potentiali cumparatori.

Cu toate acestea, autoritatile locale si primaria din orasul austrica Braunau-am-Inn sunt ingrijorate de situatie si cauta orice demers legal prin care vanzarea sa poata fi anulata. Primarul din Braunau, Gerhard Skiba crede ca imobilul unde s-a nascut Furherul ar putea fi cumparat de un simpatizant nazist, care ar transforma casa intr-un adevarat templu de glorificare al celui de-al treilea Reich. Deoarece primaria nu are bani sa cumpere locatia, autoritatile locale au cerut guvernului austriac sa cumpere de urgenta proprietatea unde se afla imobilul originar al Furherului.

In prezent, singura relicva care aminteste de perioada in care Adolf Hitler conducea Germania, este poarta exterioara realizata din metal, pe care sunt gravate initialele M.B., deoarece casa a apartinut lui Martin Bormann, secretarul de partid al Furherului. Acesta a declarat casa monument national la scurt timp dupa invadarea si anexarea Austriei din anul 1938. Bormann a cumparat casa din fondurile Partidului National Socialist, in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, cetatenii germani si austrieci fiind indemnati sa viziteze casa pentru a prezenta omagii lui Hitler. Fanaticii sustinatori ai nazismului au incercat sa arunce casa in aer inainte de aparitia trupelor americane, dar tentativa lor a esuat.

Sursa: DailyMail

CITESTE SI :