Prima pagină D:News

China, in faza de negare: nu exista dependenta de internet

Redactia Descopera.ro | 11.06.2009 | ● Vizualizări: 125
China, in faza de negare: nu exista dependenta de internet     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Ministrul Sanatatii din China a luat “atitudine” fata de noua maladie care ameninta China, declarand ca nu exista o definitie exacta care sa descrie modul in care se manifesta dependenta de internet.

Acesta sustine ca o utilizare "sanatoasa" a internetului exclude violenta, restrictia libertatii sau comportamentul deviant.

In schimb, aparitia acestor simptome la utilizatori trebuie tratata imediat in institutii medicale specializate. Guvernul a recomandat deja terapia prin socuri electroconvulsive, ca un posibil tratament pentru dependentii de internet.

Declaratia ministrului chinez al Sanatatii a fost primita cu scepticism, fiind vazuta ca o tratare cu superficialitate a numeroaselor tragedii cu care China s-a confruntat in ultima perioada, ultima dintre acestea fiind decesul unui baiat de numai 16 ani.

Insa, pentru dr. Tai Ran, directorul primei clinici din China care trateaza boala internetului, "aceasta dependenta este o boala, si inca una care nu poate fi tratata printr-un regim militar sau prin pedepse fizice".

Sursa: The Register

CITESTE SI:

Tag-uri: internet | dependenta | China