Prima pagină D:News

Copiii englezi sunt convinsi ca Hitler a fost un “antrenor german de fotbal”

Redactia Descopera.ro | 11.08.2009 | ● Vizualizări: 723
Copiii englezi sunt convinsi ca Hitler a fost un “antrenor german de fotbal”     Hitler, arma, al doilea razboi mondial, anglia, incultura, studiu + zoom
Galerie foto (1)

Unul din 20 de copii este convins ca Hitler a fost o vedeta din lumea sportului, in timp ce unul din 6 sustine ca Auschwitz nu este nimic altceva decat un parc tematic ce are ca tema al doilea Razboi Mondial. Holocaustul? In viziunea acelorasi copii, Holocaustul este sarbatoarea ce a incheiat razboiul. Astfel de afirmatii socante au fost relevate de un studiu efectuat in mai multe scoli generale si licee din Anglia.

Studiul a cuprins numeroase scoli din care au fost selectati peste 2000 de copii. Intrebarile au cuprins elemente cheie din istoria celui de al doilea Razboi Mondial iar raspunsurile, asa cum lesne se observa, au fost de-a dreptul socante.

"E greu de imaginat ca tinerii de azi pot da asemenea raspunsuri. E de-a dreptul socant. Va trebui sa luam masuri imediate. Nu ne vom ocupa doar de ajutorul dat veteranilor. Va trebui sa ne ocupam atent si de educatia tinerilor", sustine maiorul Jim Paton, unul dintre reprezentantii fundatii Erskine, fundatie scotiana ce asigura ajutor medical veteranilor celui de al doilea Razboi Mondial.

Erskine a anuntat deja ca va colabora cu TPYF (Their Past Your Future), proiect dezvoltat de mai multe centre culturale britanice, pentru mai buna informare a copiilor asupra realitatilor celei de a doua Conflagratii Mondiale.

Sursa: STV

CITESTE SI: