Prima pagină D:News

Ursii care vaneaza mineri

Redactia Descopera.ro | 11.08.2009 | ● Vizualizări: 274
Ursii care vaneaza mineri     no tags + zoom
Galerie foto (1)

O echipa de mineri din peninsula Kamceatka este terifiata de un grup de ursi uriasi care in ultimele zile au ucis si devorat doi muncitori in mina.

Cel putin 30 de ursi flamanzi au coborat in cautarea hranei in preajma unei mine de platina din peninsula Kamceatka, mina detinuta de compania Koryakgeologia aflata in proprietatea miliardarului Viktor Vekselberg. Ecologistii rusi au avertizat in prealabil ca braconjul scapat de sub control a cauzat disparitia pestilor. Lipsiti astfel de principala sursa de hrana, ursii au devenit agresivi si au inceput vagabondarea in jurul asezarilor omenesti in cautarea de hrana.

Un astfel de incident s-a intamplat in districtul Olyotorsky, unde o echipa de mineri a fost asediata in mina de animalele flamande, doi dintre oamenii care nu au reusit sa se inchida la timp in mina fiind ucisi si devorati. O echipa de lunetisti a fost trimisa sa impuste ursii dupa ce autoritatile locale au eliberat in regim de urgenta autorizatii de vanatoare in afara sezonului. Ursul brun din Kamceaka rivalizeaza in marime si forta cu ruda sa apropiata din Alaska, ursul Kodiak. Masculii ating frecvent greutatea de 700 kilograme, fiind capabili sa depaseasca viteze de 48 km/ora in ciuda taliei impozante. In general sunt animale pasnice hranindu-se in cea mai mare parte a anului cu somonii pe care-i pescuiesc cu indemanare din apele reci care strabat uriasa peninsula din Orientul Extrem. Kamceatka este un teritoriu imens de doua ori mai mare decat Marea Britanie, aici traind o populatie de circa 16.000 de ursi.

Sursa : TimesOnline

CITESTE SI :