Prima pagină D:News

21.000 de lire sterline pentru palaria ucigasului asasinului lui JFK

Redactia Descopera.ro | 11.09.2009 | ● Vizualizări: 207
21.000 de lire sterline pentru palaria ucigasului asasinului lui JFK     John Fitzgerald Kennedy, JFK, asasinat, Jack Ruby, Lee Harvey Oswald, licitatie, palarie + zoom
Galerie foto (1)

Palaria purtata de Jack Ruby pe 24 noiembrie 1963, ziua in care l-a impuscat pe asasinul presedintelui american John Fitzgerald Kennedy, Lee Harvey Oswald, a fost scoasa la licitatie pentru suma de 21.000 de lire sterline.

Ruby, patronul unui club de noapte, purta aceasta palarie gri cand s-a strecurat dintr-o multime de reporteri si fotografi si l-a impuscat pe Oswald, in timp ce acesta era mutat la inchisoare. Momentul a fost surprins de toti ziaristii prezenti - Oswald, care-l asasinase pe presedintele Kennedy la Dallas, in statul american Texas, cu doua zile in urma, sare speriat in momentul in care Jack Ruby ii indeasa pistolul in stomac, inainte de a trage (vezi video).

In aceeasi licitatie, pusa la cale de Heritage Auctions, se va mai vinde si un exemplar al cotidianului Dallas Morning News, cu autograful lui JFK dat chiar cu cateva ore inainte de asasinarea sa, pe 22 noiembrie 1963. Autograful de pe prima pagina, oferit de JFK cameristei Jan White, este ultima semnatura a presedintelui american. Pretul de incepere al licitatiei pentru ziar va fi de 12.000 de lire sterline.

CITESTE SI: