Prima pagină D:News

Asteroizii trec pe langa Pamant neobservati

Redactia Descopera.ro | 11.11.2009 | ● Vizualizări: 97
Asteroizii trec pe langa Pamant neobservati     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Fara a beneficia de o avertizare prealabila, Pamantul a fost la un pas de impactul cu un asteroid in timpul saptamanii trecute.

Obiectul nedescoperit la timp a trecut pe langa planeta noastra la o distanta de 14.000 de kilometri, fara ca astronomii sa il poata observa din timp. Orbita sa l-a adus de 30 de ori mai aproape de Pamant, decat se afla Luna, fiind observat cu doar 15 ore inainte.

Desi trecerea asteroizilor prin zona nu este un eveniment iesit din comun, de vreme ce acestea se petrec cu o frecventa bianuala, iar unul la cinci ani intra in atmosfera planetei, adevarata problema este ridicata de faptul ca astfel de corpuri se pot apropia neobservate. Din fericire, in cazul de fata, dimensiunile asteroidului erau reduse, insa exista posibilitatea ca un obiect masiv sa se indrepte catre noi, fara a ne avertiza.

Astronomii sunt de parere ca obiectul, denumit 2009VA, ar fi ars aproape complet odata cu intrarea in atmosfera Pamantului, fara a crea stricaciuni la suprafata. Asteroidul a fost descoperit de catre Catalina Sky Survey in data de 6 noimebrie.

Sursa: Daily Mail

CITESTE SI:

Tag-uri: asteroid | Pamant | impact

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI