Prima pagină D:News

Masuri anti-gripa: distribuitoare automate de apa sfintita

Redactia Descopera.ro | 11.13.2009 | ● Vizualizări: 55
Masuri anti-gripa: distribuitoare automate de apa sfintita     medicina, religie, gripa, agheasma, apa, inventie, biserica + zoom
Galerie foto (1)

In bisericile catolice din Italia, agheasmatarele in care credinciosii isi inmoaie cu totii mainile au inceput sa fie inlocuite cu aparate automate care stropesc mainile cu apa sfintita.

Masura a fost luata pentru a limita riscul raspandirii gripei porcine, deoarece traditionalele bazine cu apa sfintita in care cei veniti la slujba isi moaie pe rand mainile reprezinta un pericol in aceste vremuri de epidemie.

Pentru a micsora pericolul infectarii cu virusul H1N1, un inventator italian, Luciano Marabese, a realizat aceste aparate, care functioneaza ca niste robinete automate, pe baza unor senzori cu infrarosii, improscand apa sfintita atunci cand o persoana isi trece mana pe sub robinet.

Inventatorul a primit un mare numar de mesaje in care i se cereau informatii despre produs, iar dupa ce unele biserici mari - printre care catedrala din Milano - au suspendat oficial practica inmuierii mainilor in agheasma, de teama raspandirii gripei, numarul de comenzi pentru aparatele lui Marabese a crescut foarte mult.

In bisericile in care aparatele au fost deja instalate, credinciosii au fost, la inceput, cam socati de aceasta inovatie tehnologica dar, ulterior, cei mai multi s-au aratat entuziasmati de noile dispozitive, care permit pastrarea traditiei de a lua apa sfintita la intrarea in biserica si, totodata, preintampina riscurile de contaminare.

Sursa: BBC

CITESTE SI: