Prima pagină D:News

Cea mai mica orhidee din lume, descoperita din intamplare

Redactia Descopera.ro | 12.02.2009 | ● Vizualizări: 584
Cea mai mica orhidee din lume, descoperita din intamplare      orhidee, natura, flori, plante + zoom
Galerie foto (1)

Minuscula planta exotica a scapat pana acum de clasificarile stiintifice datorita dimensiunilor sale aproape microscopice.

Cea mai mica orhidee din lume are o floare al carei diametru nu depaseste 2,1 milimetri, iar petalele sunt transparente si au grosimea unei celule. Orhideea in cauza apartine genului Platystele, unde sunt grupate majoritatea plantelor miniaturale. Botanistul american Lou Jost a descoperit minuscula orhidee intr-un mod cu totul accidental, in momentul in care inventaria plantele mai mari colectate din rezervatia Cerro Candelaria, situata in estul Muntilor Anzi.

Acesta este cea de-a 60 specie de orhidee descoperita de profesorul Jost in decursul impresionantei sale cariere stiintifice. "Descoperirea unei specii noi provoaca o traire fantastica, oamenii obisnuiti cred ca totul a fost deja descoperit, catalogat si investigat, dar Natura are inca multe surprize" declara profesorul Jost. In ultimii 100 de ani, mai mult de 1.000 de specii de orhidee au fost descoperite in America de Sud pe masura ce drumurile brazdau junglele si regiunile izolate.

Sursa: DailyMail

CITESTE SI:

Tag-uri: orhidee | natura | flori | plante

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI